حافظ و استعاره‌های مرده دربارۀ عشق

نویسنده
سازمان سمت
چکیده
توصیف مقاله در مقاله­ ای با عنوان « بررسی خلاقیت های شعری حافظ در مفهوم سازی عشق »(فصلنامه نقد ادبی، س6، ش 23، پاییز 1392، صص (82-59)) تلاش شده است تا با استفاده از نظریه استعاره مفهومی نوآوری­­ها و خلاقیت­های حافظ در مفهوم­سازی عشق بررسی شود. نویسندگان مقاله بر آن هستند که:« خلاقیت استعاری در مفهوم سازی عشق با دو دسته از استعاره های مفهومی عشق پیوند دارد:الف. استعاره­ های قراردادی و رایجی که با کمک شاخص­های چهارگانه ترکیب، گسترش، پیچیده سازی و پرسش از یک سوی پیوستار قراردادی بودن به سوی دیگر آن حرکت می­کنند و بدیع­تر و تخیلی­تر از گونه عامیانه خود می­شوند. ب. دسته دیگری از استعاره­ها که در بدو امر خلاقانه و بدیع هستند »(همان: 78)

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله English

The metaphors not to be new

کلیدواژه‌ها English

conceptual metaphor about love
Hafez
repetitive metaphor
منابع
- حکیم ترمذی، أبی عبدالله محمدبن علی، بیان الفرق بین الصدر و القلب و الفواد و اللب، احمد عبدالرحیم السایح، قاهرة: مرکز الکتاب للنشر، نسخه الکترونیکی
- مرشدی کرمانی، کمال الدین ابوالعطا محمود، (1374)، دیوان خواجو، به تصحیح احمد سهیلی خوانساری، تهران: پاژنگ
- پور ابراهیم، شیرین و غیاثیان، مریم سادات، بررسی خلاقیت­های شعری حافظ در مفهومسازی عشق، فصلنامه نقد ادبی، س6، ش 23، پاییز 1392، صص (82-59)
- دبیر سیاقی، محمد، (1374)، پیشاهنگان شعر پارسی، تهران: علمی و فرهنگی
- سعدی، ابو محمد مصلح الدین، (1379)،  کلیات، به تصحیح محمد علی فروغی، تهران: پیمان
سنایی، ابوالمجد مجدودبن آدم، (1385)، دیوان سنایی، تصحیح محمد تقی مدرس رضوی، تهران: سنایی
- عطار نیشابوری، فریدالدین محمد، (1392)، دیوان عطار نیشابوری، به مقدمه و تصحیح رضا اشرف زاده، مشهد: به نشر
- نرم­ افزار گنجور