جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای پیوند افقی
کاووس حسن لی،
دوره ۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۷ )
چکیده
هنگامی که عناصر و اجزای اثر ادبی بررسی، و چگونگی پیوند آنها با یکدیگر و ارتباط آنها با ساختمانِ کلی اثر بازیابی میشود، خوانشی شکلمبنایانه (فرمالیستی) صورت گرفته است. با چنین خوانشی است که میتوان درباره میزان پیوند اجزای اثر (پیوندهای افقی و عمودی) سخن گفت.
در این مقاله، شکل و ساختار غزلی از بیدل دهلوی، با مطلع زیر(به یاریِ نشانههای درونمتنی) بازخوانی شده است:
یک تار مو گر از سر دنیا گذشتهای
صد کهکشان ز اوج ثریا گذشتهای
بنمایه این غزل در همه بیتها «سفارشِ مکرّر به بازگشت به خویشتن و توجه به درون خود در بستر زمانِ شتابان و گذرا» ست. مضمونِ حرکت، عبور، گذر و دگرگونی در همه بیتهای غزل گسترش یافته و جریان پیدا کرده است؛ امّا پیوندی که میان بیتهای این غزل دیده میشود، «ساختاری انداموار» را پدید نیاورده، بلکه هر سطرِ این غزل همچون مهرهای جداگانه است که با رشتهای (مضمونِ حرکت و گذر زمان) به هم پیوند یافته و گردنبندی (غزلی) را پدید آورده است.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده
استفاده از میراگرهای جاری شونده به علت قابلیت بالا در اتلاف انرژی زلزله با استقبال قابل توجهی در دهه اخیر روبرو شده¬است. با توجه به پیشرفتهای فاحش روشهای کنترل غیرفعال برای استهلاک انرژی زلزله و نیز جلوگیری از خسارات لرزه ای در اعضای اصلی سازه، این مقاله یک سیستم جدید اصلاحی مناسب به خصوص برای بهسازی لرزه¬ای سازه های فولادی دارای مهاربندی برون محور پیشنهاد نموده است. در این مقاله عملکرد لرزه ای قابهای مهاربندی برون محور با افزودن زوج پانل برشی به عنوان میراگر هیسترزیس مورد بررسی قرار گرفت. نمونه های عددی به روش تحلیل اجزاء محدود غیرخطی تحت بارگذاری چرخه ای (رفت و برگشتی) و بارافزون (پوش اور) ارزیابی شدند. نتایج حاصله، منحنی های هیسترزیس پایدار و بدون افت چشمگیر و خروج نواحی خرابی از قسمتهای اصلی سازه و انحصار آن در پانلهای برشی را نشان دادند. در نمونه ها ظرفیت تغییرشکلهای زاویه¬ای پانلهای برشی بین ۰۸/۰ تا ۱۵/۰ رادیان بدست آمد. با افزودن زوج پانل برشی، حداکثر تغییرمکان قائم دو طرف پیوند افقی بین ۵/۰ تا ۲۵/۱ سانتیمتر بدست آمد که حاکی از کاهش تغییرمکان تحمیل شده به تیر پیوند افقی است. همچنین با توجه به منحنیهای هیسترزیس نمونه ها، استفاده از زوج پانل برشی باعث بهبود رفتار قابهای مهاربندی برون محور دارای پیوند افقی با طول بلند می شود. ضمنا ضریب رفتار این سیستم بین ۷/۸ تا ۸/۹ بدست آمد که می توان این روش را برای بهبود رفتار این نوع قابها مناسب و عملی دانست.
دوره ۱۳، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۲ )
چکیده
استفاده از میراگرهای جاریشونده به علت قابلیت بالا در اتلاف انرژی زلزله با استقبال قابل توجهی در دهه اخیر روبرو شدهاست. با توجه به پیشرفت های فاحش روش های کنترل غیرفعال برای استهلاک انرژی زلزله و نیز جلوگیری از خسارات لرزهای در اعضای اصلی سازه، این مقاله یک سیستم جدید اصلاحی مناسب به خصوص برای بهسازی لرزهای سازههای فولادی دارای مهاربندی برون محور پیشنهاد نموده است. در این مقاله عملکرد لرزهای قاب های مهاربندی برون محور با افزودن زوج پانل برشی به عنوان میراگر هیسترزیس مورد بررسی قرار گرفت. نمونههای عددی به روش تحلیل اجزاء محدود غیرخطی تحت بارگذاری چرخه ای (رفت و برگشتی) و بارافزون (پوش اور) ارزیابی شدند. نتایج حاصله، منحنیهای هیسترزیس پایدار و بدون افت چشمگیر و خروج نواحی خرابی از قسمتهای اصلی سازه و انحصار آن در پانلهای برشی را نشان دادند. در نمونهها ظرفیت تغییرشکل های زاویهای پانل های برشی بین ۰۸/۰ تا ۱۵/۰ رادیان بدست آمد. با افزودن زوج پانل برشی، حداکثر تغییرمکان قائم دو طرف پیوند افقی بین ۵/۰ تا ۲۵/۱ سانتیمتر بدست آمد که حاکی از کاهش تغییرمکان تحمیل شده به تیر پیوند افقی است. همچنین با توجه به منحنی های هیسترزیس نمونهها، استفاده از زوج پانل برشی باعث بهبود رفتار قابهای مهاربندی برونمحور دارای پیوند افقی با طول بلند می شود. ضریب رفتار این سیستم بطور محافظه کارانه بیش از ۸ بدست آمد که می توان این روش را برای بهبود رفتار این نوع قاب ها مناسب و عملی دانست.