جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای نیت‌


دوره ۱۰، شماره ۲۰ - ( ۳-۱۳۸۵ )
چکیده

در این مقاله تلاش شده است که با رویکرد روش شناختی ـ سیستمی میزان اهمیت، مفید بودن و جامع بودن مفهوم ظرفیت محیط جهت سنجش ماهیت محیط بنگاههای ایران بررسی شود. از طریق بررسیها به شیوه بازنگری متون، مصاحبه با خبرگان مفهوم ظرفیت محیط مورد بازآفرینی قرار گرفته است و براساس رویکرد ذهنی، ابعادی بر آن افزوده شده است؛ همچنین اولویت و اهمیت متغیرهای آن تعیین شده است.
سعید رادفر،
دوره ۱۷، شماره ۶۷ - ( ۸-۱۴۰۳ )
چکیده

موضوع مقالۀ حاضر بررسی، تحلیل و صورت‏بندی انگیزه‏های تذکره‏نویسان فارسی است. سعی نگارنده برآن بوده تا انگیزه‏ها و نیت‏های تذکره‏نویسان فارسی را با توجه به تحولات ادبی و سیاسی ایران بررسی کند و فزونی و کاستی انگیزه‏ها را در دوره‏های مختلف نسبت به شرایط حاکم بر آن دوره‏ها تحلیل نماید. علاوه بر انگیزه‏ها، نیت‏هایی که تذکره‏نویسان با نگارش اثرشان، بدان‏ها تجسم بخشیده‏اند نیز محل بحث بوده است. درنهایت می‏توان گفت فهم و صورت‏بندی انگیزه‏های تذکره‏نویسان، از طریق ابزاری همچون وجه/شخصیت تذکره‌نویس، قسمتی از راه تاریخ‌نگاری ادبیات فارسی را روشن و این پژوهش را نسبت به تحقیقات پیشین جامع‏تر و دقیق‏تر خواهد ساخت.


دوره ۱۷، شماره ۱۰۸ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

 

چکیده  

تحقیقات بسیاری پیرامون جایگزین کردن آنتی‌اکسیدان‌های سنتزی با آثار تغذیه‌ای سوء صورت گرفته است. این تحقیق به بررسی اثر آنتی‌اکسیدانی سلنیت سدیم ریزپوشانی شده در به تأخیر‌اندازی اکسیداسیون روغن سویا پرداخت. ریزپوشانی ۱۵۰۰۰ پی­پی­ام سلنیت سدیم با صمغ عربی (۲۵، ۲۶، ۲۷، ۲۸، ۲۹%)، صمغ فارسی (متناظر با صمغ عربی مصرفی بترتیب شامل ۵، ۴، ۳، ۲، ۱%)  و از نسبت حلال اتانول ۹۶%  به مخلوط صمغ و سلنیت سدیم (۴، ۶، ۸، ۱۰، ۱۲) استفاده شد. فرمول بهینه­ اول (صمغ عربی۲۹%، صمغ فارسی ۱% و نسبت اتانول به مخلوط  ۱۲ به ۱ با کارایی ریزپوشانی ۹۴%، اندازه­ ذرات ۹/۶۴ میکرومتر) و فرمول بهینه­ دوم (صمغ عربی ۲۷%، صمغ فارسی ۳% و نسبت اتانول به مخلوط ۱۰ به ۱ با کارایی ریزپوشانی ۴/۸۴%، اندازه‌ ذرات ۷۴ میکرومتر) انتخاب شد. نمونه‌های بهینه (۶/۱۸۰پی‌پی‌ام)، بوتیل هیدروکسی آنیزول (۲۰۰پی‌پی‌ام)، سلنیت سدیم فاقد کپسول (۶/۸ پی‌پی‌ام معادل سلنیوم کپسول‌های بهینه) به روغن سویای فاقد آنتی‌اکسیدان اضافه شد و دما و زمان نگهداری روغن سویا در انکوباتور با کمک برنامه‌ شتابدهنده شلف لایف (۵۵ درجه سانتی گراد و ۰، ۲۳، ۴۴ روز) معادل با انبارداری (۲۰ درجه سانتی گراد  و ۰، ۱۸۰، ۳۶۰ روز) تنظیم گردید و شاخص­های اکسیداسیون مقایسه شد. با افزایش درصد صمغ عربی و نسبت اتانول به مخلوط، کارایی افزایش و سایز ذرات کاهش یافت. سلنیوم کپسوله شده همانند بوتیل هیدروکسی آنیزول منجر به افزایش فعالیت آنتی‌اکسیدانی و کاهش شاخص‌های اکسیداسیون روغن سویا گردید. بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی حداکثری در بازه‌ یکساله‌ نگهداری به شرح زیر بود. بهینه اول (رهایش تدریجی) > بهینه دوم =  بوتیل هیدروکسی آنیزول > سلنیت­سدیم کپسول نشده (مصرف آنی) > شاهد (فاقد آنتی‌اکسیدان).



دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

در حقوق ایران دو نظریه ‌در تفسیر قرارداد مطرح است: نظریه «تفسیر بر مبنای قصد مشترک طرفین» در برابر نظریه «تفسیر اجتماعی و آزاد». در حقوق امریکا «متن‌گرایی» و «بافت‌گرایی» از مهم‌ترین نظریه‌های تفسیر قرارداد هستند. نظریه‌های دیگری  در حقوق امریکا مطرحند که عبارتند از: «لفظ‌گرایی»، «عینیت‌گرایی»، «ذهنیت‌گرایی»، و «تفسیر بافتی‌ـ‌عینی» که تلفیقی از رویکردهای ذهنیت‌گرا و عینیت‌گرا است. پرسش این است که نقاط ضعف و قوت نظریه‌های تفسیری کدامند و میان نظریه‌های تفسیر قرارداد در حقوق ایران و حقوق امریکا چه نسبتی می‌توان برقرار کرد. در پژوهش حاضر با روش توصیفی- تحلیلی مشخص شده است که در حقوق امریکا، اگرچه نظریه‌های بافت‌گرا و ذهنیت‌گرا مدعی‌اند به بهترین وجه قصد واقعی اشخاص را به‌عنوان هدف اصلی تفسیر کشف و به نحو کامل «اصل آزادی اراده» را تضمین می‌کنند، به نظر می‌رسد متن‌گرایی و عینیت‌گرایی درعین‌حال که ارزش‌های حقوقی چون ثبات معاملات و اعتماد به قصد مشروع اشخاص را حفظ می‌کنند، ارزش‌های اقتصادی چون کارایی و سود حداکثری در معاملات را نیز تأمین می‌کنند. بنابراین در تفسیر قرارداد متن‌گرایی با رویکرد عینی نسبت به بافت‌گرایی و ذهنیت‌گرایی وجوه برتری بیشتری دارد. عدم اتکا بر نظریه‌های تفسیر متن و عدم توجه به معیارهای اقتصادی چون کارایی و سود حداکثری از عمده‌ترین ضعف‌های نظریه‌های تفسیر قرارداد در حقوق ایران است.  تفسیر قرارداد با رویکرد قصد باطنی در ایران با نظریه‌های ذهنیت‌گرا و بافت‌گرا در امریکا قرابت دارد و تفسیر بر اساس قصد ظاهری را می‌توان با نظریه‌های عینیت‌گرا و متن‌گرا نزدیک دانست.

     

              

 

صفحه ۱ از ۱