جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای رشته دانشگاهی ادبیات

هاله کیانی،
دوره ۱۶، شماره ۶۳ - ( ۱۰-۱۴۰۲ )
چکیده

رشتۀ ادبیات در دانشگاه های معتبر دنیا با سرفصل‏هایی به‌روز و کاربردی پیش می‌رود. دانشگاه در عصر جدید به نهادی تبدیل شده است که بر کارآفرینی،  تولید فکر، نوآوری، ایده‌محوری و خلاقیت‌محوری، استفاده از ظرفیت‌های بینارشته‌ای و برخوردار از تفکری در تعامل با جهان تأکید دارد. در این میان رشتۀ دانشگاهی ادبیات نیز در بسیاری از دانشگاه‏های پیشرفته در تلاش است خود را به رویکردهای جدید دانشگاه نزدیک کند؛ موضوعی که بررسی سرفصل‏های ادبیات در این دانشگاه نمایانگر آن است.
با وجود این، این دانشگاه‏‌ها همچنان به‌دنبال کسب مشروعیت آکادمیک بیشتری هستند. بحث‏هایی که از ۱۵۰ سال پیش در زمینه‏هایی همچون تعریف ادبیات به‌مثابه رشته‏ای آکادمیک و ماهیتِ علمیِ پژوهش‏های ادبی آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد.
استین هاوگم اولسن استاد ادبیات انگلیسی و نویسندۀ کتاب‏‌ها و مقالات زیادی در مجلات معتبر جهان در زمینۀ فلسفۀ ادبیات، زیبایی‏شناسی ادبی و ... است. او در این مقاله بر آن است که سیرِ تطور «مطالعات ادبی» را بررسی کند و این بحث را از گفت‌وگوهایی که در دهۀ ۱۸۸۰ در دانشگاه‏های آکسفورد و کمبریج در زمینۀ ماهیتِ آکادمیک رشتۀ ادبیات و نقد ادبی آغاز شد تا دهه‏های اخیر دنبال می‏کند.
تأکید مقالۀ اولسِن بر این است که مطالعات ادبی اگر بخواهد به‌دنبال کشف معنای آثار ادبی باشد، این معنا را از هر راهی با هر نظریه‏ای بخواهد به‌دست بیاورد، درنهایت چیزی است که هر خوانندۀ خوبی می‏تواند انجام دهد.


صفحه ۱ از ۱