۳۰۰ نتیجه برای انتقال
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده
جهانیشدن اقتصادی، از مزایای اقتصادی فراوانی برخوردار است، اما با چالشهای زیستمحیطی نیز همراه بوده که نگرانی در مورد تأثیر این روندها بر محیطزیست را افزایش داده است. رفاه زیستمحیطی در سازماندهی جوامع و جلبتوجه به مسائل زیستمحیطی بهعنوان یکی از ابعاد اصلی پایداری جامعه، نقش کلیدی در ساختارهای توسعهای و تصمیمگیریهای مرتبط با محیطزیست ایفا میکند. هدف از پژوهش حاضر، بررسی تأثیر جهانیشدن اقتصادی بر رفاه زیستمحیطی در کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه طی سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۰ با استفاده رگرسیون انتقال ملایم پانلی است. نتایج، نشاندهنده وجود یک رابطه غیرخطی بین متغیرهای پژوهش است، همچنین برای کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه، یک تابع انتقال و دو حد آستانهای، که نمایانگر یک مدل دو رژیمی است، بهعنوان مدل بهینه انتخاب شد. عامل شیب برای کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه به ترتیب برابر ۲۸/۱ و ۷۸/۱۵۹ بهدست آمد. نتایج برآورد مدل، حاکی از آن است که در کشورهای توسعهیافته، متغیر جهانیشدن اقتصادی در رژیم حدی اول، تأثیر منفی و در رژیم حدی دوم، تأثیر مثبت و معناداری بر رفاه زیستمحیطی دارند. همچنین در کشورهای درحالتوسعه، متغیر جهانیشدن اقتصادی در هر دو رژیم حدی، تأثیر منفی و معنادار بر رفاه زیستمحیطی دارد. در کشورهای توسعهیافته، در رژیم حدی اول، جهانیشدن اقتصادی، ممکن است به افزایش استفاده ناپایدار از منابع و آلودگی زیستمحیطی منجر شود؛ اما در رژیم حدی دوم، میتواند بهبود همکاریهای بینالمللی در زمینه حفاظت از محیط زیست و توسعه فناوریهای پاک و سبز را ترویج کند. در کشورهای درحالتوسعه، افزایش جهانیشدن اقتصادی، ممکن است به افزایش فشارهای صنعتی و استفاده نامناسب از منابع طبیعی منجر شود، که باعث آسیب به محیطزیست و افزایش آلودگی میشود. همچنین، بهدلیل محدودیتهای فنی، مالی، و نظارتی، این کشورها ممکن است نتوانند از مزایای جهانیشدن بهنحو مثبتی برای محیطزیست استفاده کنند و درنتیجه، تأثیر منفی بر رفاه زیستمحیطی داشته باشند. با توجه به نتایج تحقیق، با توسعه فناوری و کنترل صنعتی، بههمراه سیاستهای پایدار، میتوان بهبود رفاه زیستمحیطی را تضمین، و تأثیر مثبت جهانیشدن اقتصادی بر رفاه زیستمحیطی را تقویت کرد.
دوره ۰، شماره ۰ - ( ۱۰-۱۴۰۳ )
چکیده
اشتغال آسیبپذیر، بخشی از اقتصاد غیررسمی و شامل کسبوکارهای خانگی است که در پی عدم امکان استخدام و ورود به مشاغل رسمی، شکل میگیرد و بهدلیل برخوردار نبودن از مزایایی همچون بیمه درمان و تأمین اجتماعی، پاداش و حقوق بازنشستگی، منجر به آسیبپذیری شاغلان آن و تلاش برای دستیابی به وام و تسهیلات بانکی برای راهاندازی و ارتقاء فعالیتها و انتقال به بخش رسمی میشود. بانکها نیز بهعنوان تأمینکنندگان وام بهمنظور اطمینان از بازگشت منابع وام داده شده، وثیقههایی را از وامگیرندگان درخواست میکنند که اغلب بهصورت اسناد ملکی هستند. استحکام یافتن حقوق قانونی وام در مورد وثیقههای بانکی منجر به اطمینان بیشتر بانکها برای وامدهی میشود. بهدلیل تکمحصولی بودن اقتصاد کشورهای صادرکننده نفت، اتکا به درآمدهای نفتی و عدم برخورداری از زیرساختهای تولیدی قوی که منجر به ایجاد مشاغل کافی در بخش رسمی باشد، هدف از تدوین مقاله حاضر، تحلیل اثر استحکام حقوق قانونی وام بر اشتغال آسیبپذیر در کشورهای عضو اوپک طی دوره ۲۰۲۱-۲۰۱۳ میباشد. بدین منظور، از روش رگرسیون انتقال ملایم تابلویی (PSTR) استفاده شد. نتایج نشان داد، شاخص استحکام حقوق قانونی وام، دارای حد آستانهای برابر با ۲۲/۶ درصد و دو رژیم حدی است. استحکام حقوق قانونی وام در رژیم اول، بر اشتغال آسیبپذیر، بیتأثیر بوده و در رژیم دوم، بر آن اثر منفی داشته است که نشان میدهد، با افزایش این شاخص، انتقال از بخش آسیبپذیر به بخش رسمی صورت گرفته است. همچنین درآمد نفت و درصد ثبتنام در مقطع متوسطه، اثر منفی و نسبت جمعیت شهرنشین به کل جمعیت، اثر مثبت بر اشتغال آسیبپذیر داشتهاند
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۹ )
چکیده
لنتی ویروسها از جمله موثرترین ویروسهای نوترکیب برای انتقال ژن به سلولها و بافتهای پستانداران بشمار میرود. در این مطالعه، عملکرد لنتی ویروسهای انسانی را در انتقال ژن خارجی به سلولهای طیور بررسی کردیم. سه ناقل لنتی ویروسی بنامهای ناقل انتقال (ناقل ترانسفر حامل ژن گزارشگر GFP)، ناقل بسته بندی و ناقل غشائی را همزمان به سلولهای مولد ویروس (رده HEK-۲۹۳T) منتقل کردیم. سوپرناتان سلولهای ترانسفکت شده را پس از ۲۴ و ۴۸ ساعت جمع آوری نموده از فیلتر گذراندیم. سپس آن را به ستونهای پروتئینی Amicon حاوی فیلتر ۱۰۰ کیلو دالتونی منتقل کرده و بخش اعظم سوپرناتان را با استفاده از سانتریفوژ از نمونه ها جدا کردیم. بدین ترتیب استوکی در حجم ۵۰۰ µl از سوپرناتان غلیظ شده و مملو از ویریونها را بدست آوردیم. برای ترانسدوکشن سلولهای کبدی جوجه رده LMH رقتهای مختلفی از این استوک ویروسی تغلیظ شده را به محیط کشت این سلولهای در حال رشد اضافه کردیم. ۴۸ ساعت بعد آلودگی سلولی و بیان ترانسژنهای گزارشگر را مشاهده کردیم که میزان بیان آنها ۹۶ ساعت پس از آلودگی به ۱۰۰% افزایش یافت. نتایج مزبور نشان میدهد که سلولهای با منشاء جوجه را نیز میتوان بوسیله لنتی ویروسهای با منشاء انسانی آلوده ساخت. همچنین با توجه به نیاز به تیتر بالای ویروس برای انتقال موفقیت آمیز ژنها، روش فیلتراسیون تیتر بالایی از ویروس را تولید میکند و از نظر کارایی قابل مقایسه با روشهای سنتی از جمله روش اولتراساتریفوژ بوده و از نظر هزینه، حجم کار و زمانبری بر آنها ارجحیت دارد.
دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده
لنتی ویروسها از جمله موثرترین ویروسهای نوترکیب برای انتقال ژن به سلولها و بافتهای پستانداران بشمار میرود. این مطالعه شامل دو بخش اساسی است: (۱) بررسی کارائی ستونهای پروتئینی در تولید لنتی ویروسهای نوترکیب با تیتر بالا و (۲) بکارگیری این ستونها درتولید لنتی ویروسهای نوترکیب حامل ژن فاکتورنوروتروفیک GDNF. در بخش اول مطالعه با استفاده از دو ناقل انتقال (حامل GFP یا Jred) تولید لنتی ویروس نوترکیب کردیم. با انتقال سوپرناتان سلولهای ترانسفکت شده به ستونهای پروتئینی Amicon و سانتریفوژ ستونها بیش از ۹۹% سوپرناتان را جدا کردیم تا استوکی در حجم ۵۰۰ μl از سوپرناتان غلیظ شده و مملو از ویریونها بدست آید. با افزودن رقتهای مختلف این استوک ویروسی به سلولهای هدف، ترانسدوکشن سلولی با موفقیت انجام شد بطوریکه ترانسژنهای گزارشگر در ۱۰۰% سلولها مشاهده شد. متقابلا تست بخش رقیق سوپرناتان منجر به هیچگونه بیان ژن که نشانگر فعالیت ویروسی باشد نگردید. تولید تیتر بالای ویروسی با روش فیلتراسیون مزبور برای انتقال موفقیت آمیز ژنها اهمیت دارد و از نظر هزینه، حجم کار و زمانبری بر آنها ارجحیت دارد. در بخش دوم این مطالعه، توالی مربوط به فاکتور مهم GDNF را به سازه لنتی ویروسی پیوند زده و به همان روش بالا ویروسهای تیتر بالا تولید کردیم. با انتقال این ویروسها به آستروسیتهای انسانی توانستیم افزایش بیان ژن GDNF را در سطح mRNA بمیزان ۳ برابر بدست آوریم. این نتایج نشان دادکه لنتی ویروسهای حامل GDNF را میتوان با روش جاری در تیتر بالا تولید کرده و برای مطالعات تمایزی و حفاظت نورونی مورد استفاده قرار داد.
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده
در ایروژلهای باساختار گرادیانی، تغییر قطر حفرات در ضخامت بر هدایت حرارتی موثر تاثیر گذار است. از آنجا که قطر حفرات با چگالی رابطهی عکس دارد، پارامتر نسبت هدایت حرارتی موثر به چگالی ایروژل(B) تعریف میشود.کمترین مقدار B نشان دهندهی شرایط بهینه ایروژل است. هدف این پژوهش، بهبود و شبیه سازی انتقال حرارت در ایروژلهای ساختار گرادیانی برای بررسی تأثیر تغییر ساختار در ضخامت نمونه نسبت به ساختارهای هموژن است. بدین منظور از دادههای خواص و ساختار ایروژل سیلیکا استفاده شده و همچنین اثر هدایت حرارتی بهم پیوستگی کلوییدها در نظر گرفته شد. تغییرات انتقال حرارت با استفاده از نرم افزار کامسول برای ساختار هموژن با کمترین چگالی (L)، بالاترین چگالی (H) و با کمترین مقدار پارامتر B که عنوان ساختار بهینه (OPT) معرفی شده، بررسی و با میزان انتقال حرارت در ایروژلهای ساختار گرادیانی شبیه سازی شده مقایسه شد. ایروژلهای ساختار گرادیانی شبیه سازی شده در دو حالت از چگالی بالا به پایین (HtL) و چگالی پایین به بالا (LtH) طراحی و روند تغییرات دما با زمان در هر دو حالت مطالعه شده است. در نتایج بدست آمده، ایروژلساختار گرادیانیLtH کمترین میزان انتقال حرارت را نشان داده (افزایش بازده ۲ درصدی ساختار گرادیانی(LtH) نسبت به ساختار بهینه(OPT)) و به عنوان بهترین ساختار برای ایجاد یک عایق حرارتی پیشنهاد میشود.
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۹۷ )
چکیده
یکی از روشهای کاهش اندازه تجهیزات انتقال حرارت، افزایش ضریب انتقال حرارت جابهجایی سیال است. هدف اصلی از این پژوهش طراحی و تولید نوعی نانوسیال بر پایه آب و اتیلنگلایکول است. بدین منظور ابتدا گرافن با استفاده از روش الکتروشیمیایی تولید و ساختار آن توسط طیفهای واپاشی پرتو ایکس (XRD)، تبدیل فوریه فروسرخ (FTIR) و تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و میکروسکوپ الکترونی انتقالی (TEM) مورد بررسی و تأیید قرار گرفت. با استفاده از درصدهای وزنی مختلف از نانوگرافن شامل ۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰، ۱، ۲۵/۱ و ۵/۱% نانوسیال آب/اتیلنگلایکول/گرافن تولید گردید. سدیم دو دسیل سولفات (SDS) به عنوان فعال کننده سطحی جهت بهبود پایداری گرافن درون سیال پایه استفاده شد. سامانه آزمایشگاهی طراحی شده شامل لوله مارپیچ با دمای دیواره ثابت و مجهز به کنترل کننده دبی و نشانگر دما و فشار بود. عدد ناسلت و افت فشار برای آب خالص توسط سامانه آزمایشگاهی اندازهگیری و با مدلهای تجربی موجود در این زمینه مقایسه گردید و مشخص شد که سامانه به خوبی قادر به پیشبینی نتایج است. ضریب انتقال حرارت جابهجایی، عدد ناسلت و نرخ انتقال حرارت با استفاده از سامانه مذکور برای آب/اتیلنگلایکول با نسبت وزنی ۶۰ به ۴۰ و نیز نانوسیال با درصدهای مختلف از گرافن در دبیهای مختلف بررسی گردید. نتایج مشخص ساخت که با افزودن ۱% وزنی گرافن به سیال پایه ضریب انتقال حرارت جابهجایی حدود ۵۰% افزایش مییابد در حالیکه افت فشار نیز حدود ۵۰% افزایش نشان میدهد. در نهایت یافتههای این پژوهش پتانسیل استفاده از سامانه آب/اتیلنگلایکول/گرافن را در تجهیزات سرمایشی/گرمایشی مورد تأیید قرار میدهد.
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۲ )
چکیده
فرهنگ مدیریت خطا مفهومی نوظهور است که انتقال و تسهیم دانش به دست آمده از خطاهای سازمانی را در بین کارکنان و واحدهای سازمانی تسهیل میکند. استقرار چنین فرهنگی به بهبود فرآیندهای یادگیری در بین واحدهای سازمانی که به مفهوم ظرفیت جذب دانش اشاره دارد، منتهی میشود. دانش به دست آمده از خطاهای سازمانی منجر به بهبود نوآوری در سازمان میشود که ارتقای بلند مدت عملکرد سازمانی را به دنبال دارد. پژوهش حاضر به بررسی رابطه بین فرهنگ مدیریت خطا و عملکرد سازمانی با در نظر گرفتن نقش ظرفیت جذب دانش و عملکرد نوآورانه در این رابطه میپردازد. جامعه آماری پژوهش، کل مدیران شرکتهای داروسازی پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران است. تحلیلها براساس ۱۵۳ پرسشنامه جمعآوری شده مبتنی بر مدل معادلات ساختاری و تحلیل رگرسیون انجام شد. یافتههای به دست آمده نشان میدهد که رابطه مثبت و معناداری بین متغیرهای پژوهش وجود داشته و ظرفیت جذب دانش و عملکرد نوآورانه در رابطه بین فرهنگ مدیریت خطا و عملکرد سازمانی نقش متغیرهای میانجی را دارند.
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۹-۱۳۹۱ )
چکیده
برای درمان بیماریهای ایسکمیک، سلولدرمانی بهعنوان روشی جدید و مؤثر مطرح است. سلولهای بنیادی مزانشیمی به دلایل مختلف مانند امکان جداسازی و تکثیر آسان بدون ازدست دادن توانایی تمایزی و تنظیم سامانه ایمنی جایگاه ویژهای دارند. سلولهای بنیادی پس از تزریق در بافتهای ایسکمیک با شرایط سخت کمبود اکسیژن رو به رو میشوند که با مرگ بیشتر سلولها همراه است. به همین دلیل کارایی سلول درمانی بسیار کاهش مییابد. همچنین سرنوشت این سلولها از نظر زنده ماندن و تمایز مورد بحث است. در مطالعات متعددی تأثیر مفید پیشآمادهسازی سلولها با هیپوکسی برای سلول درمانی بافتهای ایسکمیک گزارش شده است و تنظیمکنندهی اصلی در این فرایند، فاکتور رونویسی HIF-۱α است. در این پژوهش، ژن HIF-۱α با استفاده از لنتیویروسها به سلولهای بنیادی مزانشیمی منتقل میشود تا با افزایش بیان آن، شرایط پیشآمادهسازی با هیپوکسی، شبیهسازی شود. از طرفی پروتئین eGFP نیز به صورت Bisictronic همراه HIF-۱α بیان میشود. به این ترتیب هم میتوان اثر شبیهسازی پیشآمادهسازی هیپوکسی روی سلولهای بنیادی مزانشیمی را بررسی کرد و هم پیگیری و بررسی سرنوشت سلولهای تزریقشده در مدلهای حیوانی با استفاده از مارکر GFP،انجام میشود.
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۶- )
چکیده
در این مقاله دو گره دوبعدی جدید - که محیطهای همسان و ناهمسان را مدل میکنند ـ ارایه میشود. با استفاده از این دو گره میتوان همزمان، ضریب نفوذپذیری مغناطیسی و ضریب گذردهی الکتریکی را در محیطهای ناهمسان, مدل کرد. از طرفی در روش ماتریس خط انتقال (TLM) دو بعدی معمولی، هنگامی که ضریب نفوذپذیری مغناطیسی نسبی (یا دوگان آن ضریب گذردهی الکتریکی نسبی) کوچکتر از یک باشد، استاب مدل کننده آن دارای امپدانس (ادمیتانس) مشخصه منفی میشود که این موجب ناپایداری مساله میشود. در حالی که با استفاده از دو گره ارایه شده، این معضل حل میشود. پس از بررسی مزایا و معایب گرههای جدید - که بترتیب گره حاوی استاب و گره ترکیبی نامیده میشوند - گره دو بعدی ترکیبی بهعنوان گرهای که تغییرات همزمان ضریب نفوذ پذیری مغناطیسی و ضریب گذردهی الکتریکی در محیطهای همسان و ناهمسان را در روش TLM مدل میکند، معرفی میشود.
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۷۹ )
چکیده
بهروز اخلاقی
دانشیار دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران
حسین بیابانگرد
دانشجوی دکتری حقوق خصوصی دانشگاه تربیت مدرس
انتقال تکنولوژی یا فناوری به عنوان فرآیندی که بر اساس آن علوم، فنون، مهارتها و تواناییهای علمی و فنی تحت مالکیت یا اختیار شرکت و یا کشور دارنده آن به شرکت یا کشوری که متقاضی چنین دانشها یا مهارتهایی است انتقال می یابد، یکی از مباحث اساسی سرمایه گذاری خارجی را تشکیل می دهد. یکی از اهداف عمده کشورهای در حال توسعه دستیابی به فناوریهای جدید ابداعی کشورهای پیشرفته و شرکتهای چند ملیتی از طریق جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی است. قرارداد انتقال فناوری از نظر تحلیل ماهیت حقوقی در سیستم حقوقی ایران از مصادیق ماده ۱۰ قانون مدنی به حساب می آید. فناوری به عنوان یک کالای غیر مادی بصورت تجاری یا غیر تجاری قابل انتقال است. سرمایه گذاری مستقیم خارجی که گاه از آن به مشارکت تجارتی بین المللی تعبیر می شود، مهمترین و اقتصادیترین روش انتقال تجاری فناوری به حساب می آید. از بین روشهای مختلف انتقال فناوری پیشرفته خارجی، سرمایه گذاری مستقیم خارجی از طریق ایجاد شرکتهای مشترک از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است، چرا که از طرفی سرمایه گذار خارجی به علت مشارکت در مالکیت و مدیریت شرکت، معمولا فناوری قابل قبولی را ارائه می کند و از طرف دیگر به دلیل علم و آگاهی شرکای محلی از اوضاع و احوال مختلف داخلی، حساسیتهای احتمالی حقوقی، اقتصادی و سیاسی به حداقل می رسد.
دوره ۵، شماره ۲ - ( ۱-۱۴۰۲ )
چکیده
طرحهای توسعه شهری بایستی متضمن منافع جمعی همه یا اکثر ساکنین باشد. در خلال طرحهای توسعه شهری، بسیاری از مردم متضرر میشوند لذا ضروری مینماید مباحث مربوط به تحصیل زمین و مسکن جهت این طرحها مورد بررسی قرار گیرد. در اسلام همواره به بحث عدالت و انصاف توجه ویژهای شده است و در ساحت جهانبینی اسلامی مفاهیم متعددی چون اکرام انسانی، تعادل فضایی، ظلمستیزی، انصافگرایی، حقگرایی و ... وجود دارد که نمود عینی آن را میتوان در قواعد فقهی متعددی که بر اخلاق اسلامی تمرکز دارد، مورد بررسی قرار داد. آنچه امروزه بهعنوان ملاک عمل در تملک اراضی در طرحها مورد استفاده قرار میگیرد، بهرهمندی از روشهای مبتنی بر اندیشه غرب همچون انتقال حقوق توسعه مالکیت میباشد. براین اساس سؤالات اصلی پژوهش این است که "۱. رویکرد انتقال حقوق توسعه ((TDR از منظر اندیشه اسلامی چگونه ارزیابی میشود؟" و "۲. قوانین در زمینه تملک اراضی و انتقال حقوق توسعه چگونه تعریف شده است؟". لذا در این پژوهش با هدف بررسی قوانین مرتبط با طرحهای توسعه شهری و تطبیق آنها با فقه اسلامی و رویکرد انتقال حقوق توسعه، تحقیقات بر سه بعد، فقهی، اخلاقی و حقوقی در قالب مطالعات اسنادی و بررسی نصوص دینی به انجام میرسد. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و توسعهای بوده و ازنظر ماهیت تحلیلی- توصیفی میباشد. بررسیها نشان میدهد که اگر قوانین مشارالیه، منطبق بر اصول فقهی- اخلاقی دین مبین اسلام بازبینی گردند و الگوهای در نظر گرفته شده برای تملک دارای کمترین میزان مداخله و همچنین رضایت کامل مالکینی باشد که مالِ آنان در مسیر طرحهای توسعه قرار میگیرد، میتوان تلالؤ تحقق احکام اسلامی را در شهرها نظارهگر بود. در پایان ضمن پاسخگویی به سوالات، پیشنهادهایی جهت بهرهمندی از قواعد فقهی/ اخلاقی مبتنی بر اندیشه اسلامی در طرحهای توسعه شهری ارائه میگردد.
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده
برای تحلیل تقویت کننده نیمه هادی از شیوهای مبتنی بر روش ماتریس انتقال استفاده شده است. ورودی تقویت کننده، سیگنال نوری تک فرکانس مدوله شده است و از مدولاسیون سیگنال بایاس الکتریکی صرفنظر شده است. مشاهده میشود که هر چه فرکانس مدولاسیون ورودی کمتر باشد، بهره دچار اعوجاج بیشتری میشود اما در فرکانسهای مایکروویو، بهره مقدار متوسطی خواهد داشت و شکل موج خروجی از ورودی تبعیت میکند.
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۹- )
چکیده
در این مقاله چارچوبی برای برنامه ریزی بلندمدت توسعه شبکه انتقال در بازارهای رقابتی برق ارایه شده است که در آن، گزینه های توسعه، ترکیب خطوط انتقال و جابه جاگرهای فاز است. معیار توسعه شبکه، بیشینه سازی سود کاربران همراه با برآورده شدن قیود امنیت شبکه در نظر گرفته شده است. پس از بیان سازوکار محاسبه سود طرح های توسعه برای هر یک از کاربران، مولفه های تابع هدفی که این معیار را برآورده می کنند استخراج شده است. مدل پیشنهادی به یک مساله پیچیده برنامه ریزی غیرخطی آمیخته با اعداد صحیح منجر می شود که برای حل آن از ترکیب الگوریتم ژنتیک با یک مساله برنامه ریزی درجه دوم (QP) استفاده شده است. متغیرهای گسسته یعنی مکان و سال نصب خطوط انتقال و جابه جاگرهای فاز، توسط الگوریتم ژنتیک و متغیرهای پیوسته یعنی میزان تولید و مصرف و زوایای جابه جاگرهای فاز توسط QP بهینه سازی می شوند.
دوره ۶، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۵ )
چکیده
هدف مقاله حاضر شناسایی عواملی است که بهطور مستقیم از برنامه آموزش و نحوه اجرای آن نشأت نمیگیرد، اما ذیل دو دسته «محیط سازمان» و «عوامل فراسازمانی» بر بهکارگیری آموزشها در سازمان اثر میگذارند. یافتههای این مقاله با استفاده از پژوهشی به دست آمد که با رویکرد کیفی و با روش مطالعه موردی اکتشافی انجام شد. واحد تحلیل پژوهش دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۹۳ بود. برای جمعآوری دادهها، ۳۴ تن شامل ۱۳ مدیر، ۱۲ استاد و نه تن از کارمندان بهعنوان نمونه در نظر گرفته شدند. ابزار پژوهش مصاحبه باز و نیمه ساختار یافته بود. یافتهها نشان داد که در مجموع عوامل مؤثر بر بهکارگیری آموزشها در دانشگاه، ذیل عوامل مربوط به محیط سازمان شامل هشت عامل فضای بهکارگیری آموزش، حمایت مدیر و همکاران، پیامد بهکارگیری، بسترسازی مناسب، تشویق در کار، فرهنگ سازمان، تضمین اشتغال و مطالبات سازمان و عوامل فراسازمانی شامل سه عامل انتظارات جامعه، منزلت اجتماعی و روند سریع رشد علم و تکنولوژی میباشند. در مجموع میتوان این عوامل را برای یادگیری فراگیران در آموزشهای سازمانی مورد نظر قرار داد. توجه به این عوامل میتواند سازمانها را در تحقق هدف «بهکارگیری آموزش» یا «انتقال آموختهها به میدان عمل» که دغدغه همیشگی مدیران و یک شاخص اصلی برای سنجش اثربخشی آموزش است، یاری نماید.
دوره ۶، شماره ۲۱ - ( ۴-۱۳۸۸ )
چکیده
چکیده
آب میوه ها به دلیل وجود ویتامین ها، پروتئینها و مواد آلی دیگر نسبت به عملیات تبخیر حساس بوده و به همین دلیل تبخیر آنها باید در تجهیزاتی صورت پذیرد که کمترین زمان اقامت و حداکثر راندمان را دارا باشند تا امکان تخریب اجزاء آن به حداقل برسد. وجود این خصیصه در تبخیرکننده های لوله ای فیلم ریزان و صعودی آنها را برای تغلیظ آب میوه بسیار مناسب ساخته است. در این تحقیق تغلیظ آب پرتقال بدست آمده از مناطق شمالی ایران در یک پایلوت نیمه صنعتی متشکل از یک تبخیرکننده دو مرحله ای حاوی فیلم ریزان و صعودی انجام داده و تغییرات ضخامت فیلم مایع، ضرایب انتقال حرارت و زمان اقامت سیال مورد بررسی قرار گرفته است. نتایج نشان می دهند که تغییرات ضخامت فیلم مایع، ضریب انتقال حرارت و خواص ئیدرودینامیکی و حرارتی سیال کاملاً در محدوده جریان آشفته است و می توان با انجام شش مرحله، آب میوه را به غلظت مناسب رساند و به حد استاندارد لازم برای نسبت غلظت کنسانتره به اسیدیته دست یافت.
دوره ۷، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده
وجود بخشهای قابل تطبیق در اندام جفتگیری سرخرطومیهای نر و ماده از جنس Sitona مورد بحث قرار گرفته است. بر این اساس اندام تناسلی حشره نر نقش کلید را برای باز کردن قفل جنیتالیا در مادههای هم گونه خود داشته، در حالی که در محفظه جنسی حشرات ماده نیز چندین جایگاه منطبق با برجستگیهای کیسه داخلی و عضو انتقال اسپرم نر مشاهده میگردد. هر چند که پذیرش این امر به دلیل کمبود ظاهری تنوع در بین اندام های تناسلی حشرات ماده متعلق به جنس بزرگی مانند Sitona ممکن است چالش برانگیز باشد، اما به کمک یک مورد خاص می توان هم یاری ظریف در تطابق جنیتالیای نر و ماده این سرخرطومی را مدل سازی نمود. یکی از پیچیده ترین اشکال جنیتالیا در قبیله Sitonini که احتمالا رابطه پیشرفته ای از قفل و کلید را نمایندگی میکند، مربوط به گونه S. fairmairei است. درون محفظه جفتگیری حشرات ماده در این گونه یک جفت "بورسال پلاگ" بسیار ویژه همراه با دو محفظه پیوستی قلمی شکل مشاهده شدند که به نظر میرسد عملکرد آن ها به ترتیب در هماهنگی کامل با پمپ اسپرم انداز و سازه مرتبط با استقرار اندام انتقال اسپرم حشرات نر در زهدان جنس ماده باشد. تغییرات حاصل در ساز و کار پمپ اسپرم انداز و نحوه اتصال مجاری تناسلی در S. fairmairei با گونه S. cylindricollis مقایسه شده است. این نتایج مستنداتی مبنی بر نقش بیومکانیک در تکامل یک سازوکار "قفل و کلید همیار" در اندامهای تناسلی سرخرطومی های جنس Sitona و نیز اهمیت یک درک صحیح از ریخت شناسی متقابل نر و ماده را ارایه مینماید.
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۷-۱۳۸۷ )
چکیده
در تحقیق حاضر، مطالعه آزمایشگاهی درباره ضریب انتقال حرارت در جریان جوششی داخل لوله افقی صاف و همچنین لولههای افقی دارای سیمپیچ داخلی انجام شده است. دستگاه مورد استفاده در این بررسی، نوعی سیستم تبرید تراکمی بخار مجهز به کلیه وسایل اندازهگیری مورد نیاز است. تست اواپراتور این سیستم لولهای به قطر داخلی mm۵/۷ است که مبرد a۱۳۴-R جاری در آن بهوسیله گرمکن برقی گرم میشود. محدوده تغییرات سرعت جرمی مبرد در آزمایشها ۱۳۶-۵۴ و کیفیت بخار ۱-۲/۰ است. تحلیل دادهها نشان داد که نصب سیمپیچ در داخل لوله افقی میتواند ضریب انتقال حرارت را تا ۸۳% نسبت به لوله صاف مشابه افزایش دهد. همچنین این نتیجه حاصل شد که برای گام سیمپیچ یکسان و تحت سایر شرایط ثابت، ضخیمترین سیمپیچ حداکثر افزایش انتقال حرارت را ایجاد خواهد کرد. بر اساس دادههای جمعآوری شده در این تحقیق، رابطهای برای محاسبه ضریب انتقال حرارت در جوشش جریانی مبرد a۱۳۴-R در داخل لولههای با سیمپیچ بهدست آمد که مقادیر محاسبه شده بهوسیله آن برای بیشتر دادهها در محدوده ۲۵% مقادیر تجربی قرار میگیرد.
دوره ۸، شماره ۱ - ( ۱۰- )
چکیده
در این مقاله لیزر DBR کوکپذیر سهقسمتی با استفاده از روش ماتریس انتقال (TMM) و تئوری خط انتقال و پراکندگی تحلیل میشود. با اصلاح شرایط نوسان و با استفاده از شرایط نوسان دقیق، مشخصههای کوک لیزر با مدلسازی قسمتهای فاز و توری شبیهسازی شده و جابهجایی فرکانس براگ و تغییرات بهره آستانه لیزر در اثر تزریق جریان به قسمتهای فاز و توری محاسبه میشوند. در شبیهسازی آثار ناپیوستگی ضریب شکست بین نواحی فعال و غیرفعال و همچنین نواقص ناشی از فرایند ساخت در نظر گرفته شده و وابستگی مشخصههای کوک به پارامترهای فیزیکی لیزر و نواقص ساخت بررسی میشود.
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۱۲- )
چکیده
طراحی توسعه انتقال یکی از مهمترین بخشهای طراحی توسعه در سیستمهای قدرت است. تجدیدساختار در صنعت برق، اهداف طراحی را تغییر داده و آن را با چالشهای جدیدی روبهرو کرده است. در این محیط جدید، طراحی منسجم و جامع، بهطوری که بر مبنای معیارهای بازار و افق طراحی طولانی مدت باشد، امری ضروری است. در این مقاله، الگوریتم جدیدی برای طراحی دینامیکی توسعه انتقال در محیطهای تجدید ساختار یافته ارائه شده است. در این الگوریتم، هزینه سرمایهگذاری و هزینه عملیاتی سیستم، بهعنوان معیارهای اقتصادی بازار برق و متوسط هزینه قطع بار در پیشامدهای احتمالی، بهعنوان معیار قابلیت اطمینان از دیدگاه بازار و هزینه تراکم، بهعنوان عامل تشویق رقابت در میان شرکتکنندگان بازار، استفاده شده است. برای حل مسأله طراحی توسعه انتقال، از الگوریتم ژنتیکی همراه با روش ارضای فازی استفاده شده است. در انتها، روش ارائه شده بر روی شبکه ۸ شینه و شبکه ۳۰ شینه IEEE، آزمایش شده است.
دوره ۹، شماره ۱ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده
در این مقاله یک حل تحلیلی برای انتقال حرارت هدایتی در استوانه ساخته شده از مواد مرکب در شرایط پایدار ارائه شده است. حل دقیق ارائه شده، برای بررسی انتقال حرارت در مخازن و لولههای کامپوزیتی بسیار مفید است. در این تحقیق تانسور ضرایب هدایت حرارتی برای مواد مرکب معرفی شده و نحوه تعیین ضرایب از روی خواص الیاف و ماده زمینه بیان شده است. در ادامه، معادله انتقال حرارت در دستگاه مختصات استوانهای برای مواد کامپوزیتی - در شرایطی که الیاف در هر لمینا بهدور استوانه پیچیده شده – بهدست آمده و به روش جداسازی متغیرها حل دقیقی برای این معادله در شرایط مرزی معینی ارائه شده است.