۱۱ نتیجه برای کاظم زاده
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۶ )
چکیده
این مقاله در پی پاسخدادن به این سؤال است که عوامل و مضمونهای مشترک پایداری در شعر شاملو و درویش کدام است. برای رسیدن به این هدف اشعار شاملو و محمود درویش با روش توصیفی- تحلیلی بررسی شده است. بررسی تطبیقی شعر احمد شاملو و محمود درویش در حوزه شعر پایداری و تبیین عناصر مشترک و تحلیل شیوههای ارائه مضمونهای پایداری از نظر محتوایی و زبانی هر یک از این دو شاعر برجسته علاوه بر کمک به شناخت دقیق جهانبینی و اندیشههای هر دو شاعر، در تحلیل شعر پایداری در حوزه ادبیات جهان بسیار مؤثر خواهد بود به شکلی که با تحقیقات گسترده در حوزه ادبیات پایداری ملتها میتوان به عناصر مشترک شعر پایداری در ادبیات جهان دست یافت. اشعار محمود درویش و احمد شاملو شامل مضمونهای مشترک زیادی در زمینه ادبیات پایداری از قبیل وطندوستی، مقابله با ظلم و ستم، آزادی و غیره است. زندگی دو شاعر بر شعر آنها تأثیر فراوانی گذاشته است و هر دو شاعر به سبب اوضـاع استبدادی و خفقان به بیان نمادین گرایش نشان دادهاند.
نسرین کاظم زاده، کبری روشنفکر، فرامرز میرزایی، محمدجعفر یوسفیان کناری،
دوره ۱۲، شماره ۴۵ - ( بهار ۱۳۹۸ )
چکیده
تفسیر روانشناختی ادبی، بهعنوان خوانشی معتبر، بیشتر به انگیزههای روانی خالق اثر میپردازد و در تحلیل روانشناختی داستان، غالباً به شخصیت و تفسیر جنبههای روانی وی توجه میکند. اما به دیگر عناصر داستان، همچون مکان که عنصری تأثیرگذار در سیر حوادث داستان و تکامل آن است، پرداخته نمیشود. موضوع اصلی این پژوهش ارائه الگویی برای خوانش روانشناختی مکان داستانی است؛ چراکه مکان هنری داستان عنصری پویا و زنده تلقی میشود که هم اثرگذار است و هم اثرپذیر و هنرمندانه مکان واقعی را بازنمایی میکند و میتواند همچون شخصیت مورد تحلیل روانشناختی قرار گیرد. این مقاله برآن است تا با روش توصیفی ـ تحلیلی و تکیه بر رویکرد روانشناسی محیطی که نگاه خاصی به مکان و انسان دارد و دارای مؤلفههایی برای تحلیل روانشناختی مکان است، الگویی جهت تحلیل روانشناختی مکان داستانی بهدست دهد. براساس نتایج، خوانش روانشناختی مکان داستانی با استفاده از مؤلفههای روانشناسی محیطی، آن را از عنصری ثابت، بیروح و واقعنما به عنصری پویا، هنری و واقعگرا و اثربخش در داستان تغییر میدهد که از جایگاه ارزشمندی در شبکه روابط عناصر روایت برخوردار است.
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( بهار ۱۳۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده
تعیین میزان انحراف از هریک از اهداف پروژه برای پیمان کاران و کارفرمایان امری ضروری است. میزان افزایش زمان پروژه تابعی از ریسک های مربوط به پروژه است. دستیابی به ابزاری که دست به ارزیابی سطح ریسک پروژه زده و به تبع آن میزان انحراف واقعی از برنامه زمان بندی را براورد کند، به شدت برای پیمانکاران سودمند است.
هدف از این مقاله ارائه یک متدلوژی ارزیابی ریسک فازی برای تعیین میزان ریسک زمانی پروژه و تخمین انحراف از برنامه زمان بندی پروژه است. این متدلوژی از نمودار تأثیرگذاری برای ساخت مدل و رویکرد ارزیابی ریسک فازی برای تخمین میزان افزایش زمانی هریک از فعالیت ها و انحراف زمانی فازهای پروژه استفاده می کند. سپس مقادیر به دست آمده از مدل ارزیابی ریسک فازی وارد برنامه کنترل پروژه شده و انحراف زمانی کل پروژه از برنامه زمان بندی مصوب محاسبه می شود. مطالعه عملی این مدل بر روی بخشی از یک پروژه بهسازی خط مربوط به اداره کل خط و ابنیه راه آهن جمهوری اسلامی ایران است. اعتبارسنجی مدل به وسیله مقایسه مقادیر براورد شده به وسیله مدل و مقادیر واقعی زمان فعالیت ها و محاسبه متوسط نسبت قدر مطلق خطاها انجام شد. متوسط نسبت قدر مطلق خطاها برای فعالیت ها برابر ۷۵/۱۰ درصد محاسبه شد. علاوه بر آن زمان کل پروژه برابر با ۲۴/۱۰۵ واحد براورد شد که در مقایسه با زمان واقعی کل پروژه ، یعنی ۱۱۳ واحد زمانی نشان دهنده دقت بالای مدل برای استفاده در پروژه های عمرانی است.
دوره ۱۵، شماره ۸۵ - ( ۱۲-۱۳۹۷ )
چکیده
نظر به اهمیت روز افزون نقش آنتیاکسیدانها بر سلامتی و افزایش پایداری و نگهداری محصولات غذایی و اثرات سوء اثبات شده حاصل از آنتیاکسیدانهای سنتزی، امروزه استفاده از آنتیاکسیدانهای طبیعی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه معرفی پتانسیلهای عصاره گیاه متکا بهعنوان یک منبع بومی و جدید آنتیاکسیدانی و پلی فنولی بوده است. در این راستا به منظور بهینهیابی شرایط عصارهگیری از برگ گیاه متکا، از روش سطح پاسخ (RSM) در ۳ سطح دمایی (۲۰، ۴۰ و ۶۰ درجه سانتیگراد)، زمانی (۲، ۳ و ۴ ساعت) و نسبت آب به اتانول (۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد) مورد بررسی قرار گرفت. پاسخهای مورد بررسی برای بهینهیابی شرایط استخراج عصاره شامل تعیین بازده استخراج، میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و محتوای کل ترکیبات فنولی بودند. بر اساس نتایج حاصل از نرم افزار، مدل چندجملهای درجهی دوم برای بهینهسازی شرایط استخراج، به عنوان بهترین مدل تعیین گردید. شرایط بهینه با توجه به شاخصهای مورد نظر، زمان ۲ ساعت و دمای C°۲۰ و نسبت حلالها به هم نیز ۵۸/۷۹ درصد بهدست آمد که در این شرایط بهینه بازده ۶۱۰۵/۱۷ درصد و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی با EC۵۰ برابر ۲۰۹۵/۸۷ (µg/ml) و مقدار فنول کل ۱۴۰۴۲۸/۰ (mg GAE/g) محاسبه گردید.
دوره ۱۶، شماره ۱ - ( ۱۱- )
چکیده
امروزه مدیران سرتاسر دنیا به قراردادهای برون سپاری (outsourcing) به عنوان منبعی برای ایجاد مزیت رقابتی و ارزش افزوده علاقهای روزافزون نشان میدهند. از میان طیف وسیع قراردادهای برون سپاری در بخش خدمات، قراردادهای مربوط به برون سپاری تمام یا بخشی از فناوری (سیستم) اطلاعاتی شرکتها جزء رایجترین و مفیدترین نوع این نوع قراردادهاست. به منظور تجزیه و تحلیل رابطه بین پیمانکار و کارفرما در این قراردادها، تنگناهای مدیریتی بسیاری باید مورد موشکافی قرار گیرند. این مقاله تلاش می کند تا مزایا و ریسکهای برون سپاری سیستمهای اطلاعاتی را از دیدگاه مدیران ISP های تهران در مقام کارفرما – و نه پیمانکار- به خوانندگان عرضه نماید. ضمن آنکه نرخ آگاهی از مزایای این قراردادها نیز مورد بررسی قرار میگیرد.
یافتههای این تحقیق نشان میدهد که مهمترین مزیت برون سپاری فناوری اطلاعات از دید مدیران ISP ها "کنترل/کاهش هزینه های کلی ایجاد یک سرویس IT" و مهمترین ریسک آن "وابستگی زیاد به پیمانکاران سرویسهای IT" میباشد. همچنین ۹۳,۳ درصد از مدیران حداقل از یکی از مزایای این قراردادها مطلع میباشند. ضمن آنکه برخی از خصوصیات شرکتها همچون سایز، سطح برون سپاری و میزان فروش، در نوع مزایا و ریسکهای مورد نظر مدیران در قراردهای برون سپاری IT تعیین کننده میباشند.
دوره ۱۷، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۹۲ )
چکیده
امروزه لجستیک معکوس یکی از مهمترین مسائل موجود در حوزه زنجیره تأمین است. کنترل فرآیند برگشتی ها در سایه زنجیره تأمین پیشرو سازمانها را قادر می سازد تا از اتلاف هزینه های اضافی جلوگیری نمایند. این مقاله در ابتدا مهمترین فاکتورهای کلیدی موفقیت در صنعت خودرو را که حاصل مصاحبه با خبرگان و نیز مطالعات کتابخانه ای می باشد، معرفی نموده و سپس با استفاده از رویکرد مدلسازی ساختاری تفسیری به بررسی روابط بین این عوامل می پردازد. با استفاده از این روش فاکتورهای محرک که اثرات تشدید کننده ای بر روی سایر متغیرها دارند و نیز متغیرهایی که نسبت به سایر فاکتورها مستقل اند شناسایی می شوند. با تحلیل این فاکتورها ما قادر خواهیم بود عواملی را که دارای قدرت محرک و نیروی وابستگی بالایی هستند شناسایی نموده و بر روی آنها به عنوان اصلی ترین عوامل کلیدی موفقیت تمزکز نمائیم. درنهایت توصیه هایی برای تحقیقات آتی در این زمینه ارائه خواهد شد.
دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۲ )
چکیده
در این مقاله، مسئله ارسال ترکیبی(JRP ) برای ارسال قطعات خودرو توسعه داده شده است، در این تحقیق مدل ارسال ترکیبی(JRP ) با وسایل نقلیه ظرفیت بندی شده برای ارسال قطعات خودرو ارائه شده است. مساله به صورت مدلی غیر خطی-عدد صحیح فرموله شد. تابع هزینه مدل کلاسیک مساله ارسال ترکیبی از سه جمله هزینه نگهداری، هزینه عمده سفارشدهی و هزینه متغیر سفارشدهی تشکیل شده است، در این تحقیق هزینه حمل و نقل را که وابسته به مقدار سفارش(ارسال) هست، در نظر گرفته شده است. تقاضای قطعات با توجه به شرایط شرکت مورد مطالعه، ثابت در نظر گرفته شده. در نهایت مدل طراحی شده با استفاده از الگوریتم ژنتیک در محیط برنامه متلب کد نویسی شد، برای محاسبه متغیر الگوریتم موجود در ادبیات توسعه داده شد. مدل در دو حالت با محدودیت حجم و بدون محدودیت حجم ارسالی حل شد و نتایج آن با یکدیگر مقایسه شد، مشاهده شد که با اعمال محدودیت حجم ارسال، دوره سفارشدهی افزایش مییابد و بدنبال آن هزینههای کل سالانه نیز افزایش مییابد. در نهایت جهت اعتبار سنجی، مدل ارائه شده با دادههای موجود در ادبیات حل شده و با مدلهای ارائه شده در ادبیات مقایسه شده است.
دوره ۱۹، شماره ۱۳۲ - ( بهمن ۱۴۰۱ )
چکیده
در این تحقیق اثر فرآیند تغلیظ (اواپراسیون) بر ترکیبات زیست فعال و ویژگیهای کیفی شربت رقیق و شربت غلیظ طی زمان برداشت چغندر بررسی شد. ترکیبات فنولی و آنتوسیانینی شربت رقیق و ویژگیهای کیفی مانند بریکس، درجهی خلوص و رنگ محلول مورد توجه بودند. برای این منظور از اوایل مهرماه تا اواخر دیماه سال ۹۴ برای شربت رقیق از مرحلهی آخر فرآیند تصفیه و برای شربت غلیظ از مرحلهی آخر فرآیند تغلیظ نمونهبرداری شد و کلیهی آزمایشات شیمیایی کیفی بر اساس کتاب مرجع ایکومزا انجام شد. در شربت رقیق مقدار آنتوسیانین طی زمان برداشت چغندر ثابت بود، اما مقدار فنول کل در ماههای اول و چهارم تفاوت معنیداری داشت. مقدار پروتئین در ماههای اول، سوم و چهارم تفاوت معنیداری نداشت. بیشترین بریکس شربت رقیق درماههای اول و دوم ۱۴/۱۳% بود و درجهی خلوص آن از ابتدا تا انتهای فصل برداشت روند افزایشی داشت. بیشترین رنگ محلول شربت رقیق در ماههای سوم و چهارم برداشت مشاهده شد. شربت غلیظ در ماههای اول و دوم از بیشترین بریکس (بهطور متوسط ۵۳%) برخوردار بود و این شربت در زمان برداشت به جزء ماه دوم، رنگ محلول بالایی داشت. نتایج حاصل از این تحقیق صحت عملکرد فرآیندهای تصفیه و اواپراسیون برای حذف هر چه بیشتر ناخالصیهای موجود در شربت خام استخراج شده از خلالهای چغندر قند را نشان داد.
دوره ۲۰، شماره ۱ - ( ۳-۱۴۳۴ )
چکیده
دوره ۲۱، شماره ۱۴۹ - ( تیر ۱۴۰۳ )
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و مواد معدنی شکر می باشد . در این طرح اثر زمان بهره بردای به صورت ماه (مهر، آبان، آذر و دی) و روز (۱، ۱۰، ۲۰ و ۳۰) بر روی خصوصیات شکر از قبیل رنگ محلول ، pH، بریکس و میزان خاکستر با آزمون تجزیه واریانس با استفاده از نرم افزار spss, ۲۶ بررسی شد. نتایج نشان داد که رنگ محلول ، بریکس، درصد قند و میزان خاکستر معنی دار می باشد (۰۵/۰>p). نتایج آنالیز کیفیت تکنولوژیکی خمیر چغندرهای انتخابی از ۸ ناحیه متفاوت توسط دستگاه بتالایزر نیز نشان داد که نتایج سه عنصر سدیم، پتاسیم و نیتروژن نشان میدهد که چغندرقندهای منطقه H از نظر عناصر مذکور دارای کمترین مقدار و چغندرقندهای منطقه B دارای بیشترین مقدار از عناصر را در میزان میلی مول/۱۰۰گرم خمیر چغندرقند دارا بودند. از طرفی نتایج میزان قلیائیت، درصد قند یا ساکارز، ضریب استحصال و ملاس زایی جزو نتایج آنالیز کیفیت تکنولوژیکی نمونههای خمیر چغندرقند توسط دستگاه بتالایزر به ترتیب ۵۶/۸ برای نمونههای تحویلی از منطقه A و ۰۳/۳ برای نمونه چغندرقندهای تحویلی از منطقه H ، از نظر درصد قند و درجه استحصال منطقه F نسبت به سایر مناطق دارای بیشترین مقدار بوده به طوری که درصد قند ۷۲/۱۸ و درجه استحصال نیز ۴۱/۸۹ بدست آمد که در مقابل چغندرهای دریافتی از مناطق E دارای کمترین درصد قند (۷/۱۳ درصد) و درجه استحصالی (۴۷/۸۴) میباشند.
دوره ۳۰، شماره ۴ - ( الشتاء ۱۴۴۵ )
چکیده
تعالج «وصمه العار» (stigma)کإحدی المفاهیم المبتکره الرئیسه لإیرفینغ غوفمان فی علم الاجتماع المسرحی الهویات التی یتم إنشاؤها من خلال خلق فجوه بین الهویه الاجتماعیه الفعلیه (الهویه التی تظهر فی التفاعل مع الآخرین) والهویه المحتمله للأفراد (الهویه التی یعرّفون بها أنفسهم). هؤلاء الناس غیر قادرین علی اتباع المعاییر العامه للمجتمع ونتیجه لذلک لایقبلهم الناس العادیون الآخرون، فإنهم یتعرضون لوصمه العار. نشاهد فی روایه شیکاجو لعلاء الأسوانی وصمه العار لدی الشخصیتین الرئیسیتین أی شیماء (مصریه) وکارول (أمریکیه)؛ امرأتین، من الشرق والغرب، تعانی کل منهما من وصمه عار. یهدف هذا البحث مستخدمًا المنهج الوصفی- التحلیلی ومبنیًا علی نظریه «وصمه العار» لإیرفینغ غوفمان، إلی تحلیل تصرفات کل من بطلتَی الروایه فی مواجهه وصمه عارها وإیجاد حل لها. أظهرت النتائج أن شیماء تواجه وصمه العار المتمثله فی علاقه غیرمشروعه مع زمیلها وتحمل منه، وتحاول الإجهاض تخلّصًا منها. لکن کارول تعانی من وصمه العار العرقیه التی تؤدّی إلی الرفض الاجتماعی، وتستسلم لوصمات أخری من أجل التخلص منها وتحقیق مکانتها الاجتماعیه المنشوده.