جستجو در مقالات منتشر شده


۲۰ نتیجه برای فرهنگی


دوره ۰، شماره ۳ - ( شماره ۳- ۱۳۸۶ )
چکیده

چکیده فرایند نمایش را به اعتبار نحوه نگرش بدان، از دو دیدگاه اجرایی یا نوشتاری می توان مورد بررسی قرار داد و درباره جنبه های گوناگون و عوامل مختلف هر یک، جداگانه به تفحص و تتبع پرداخت. آنچه از پی خواهد آمد، بیشتر تأملی در باب عناصر تشکیل دهنده متون نمایشی است که صرف نظر از اشراف بر متن نمای شهای صحن های، اصول اساسی آن م یتواند ناظر بر متون نمایشی در سایر رسان هها همچون سینما، تلویزیون و رادیو نیز باشد. درباره ثمربخش بودن اصولی که عنوان خواهد شد یا کارآیی نداشتن آنها در یاری دادن به علاقه مندان باید گفت؛ فراگرفتن این اصول حتی اگر ایشان را در خلق اثری نمایشی یاری نکند، به دلیل شی و های تحلیلی که در نحوه ارایه مطالب آن به کار رفته است، بی گمان در رفع معایب آثاری که به وجود آو رد هاند موثر خواهد بود. در همین خصوص لازم است خاطرنشان شود که صرف به کار گرفتن اصول و قوانین درام نویسی، الزاماً منجر به خلق آثار نمایشی با ارزش نخواهد شد. رعایت این اصول، تنها می تواند از نظر تکنیکی شرایطی فراهم آورد که اثر نوشته شده قادر باشد بر پای خود بایستد و از نظر ظاهر، توجه تماشاگر را به خود جلب کند. اینکه ضمن جلب توجه تماشاگر، چه مطالبی باید به او داده شود که بر عمق بینش و صحت قضاوت وی بیفزاید نیز دارای اهمیت بسزایی م یباشد یعنی از طریق متن سریال ها، دس تاندرکاران تولید قادر خواهند بود ارزش های فرهنگی و اجتماعی را به مخاطبان خود ارایه نموده و در حفظ ارزش های فرهنگی جامعه کوشا باشند.

دوره ۲، شماره ۱ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

L – لیزین یکی از اسیدهای¬آمینه ضروری است که در تغذیه انسان و دام اهمیت بسزایی دارد. این اسیدآمینه به دلیل کاربرد بسیار در صنایع دارویی و غذایی حائز اهمیت می¬باشد. تولید صنعتی لیزین از نظر اقتصادی بسیار مهم است. سالانه چندین هزار تن لیزین در جهان بوسیله Corynebacterium glutamicum تولید می¬شود. روش بررسی: پس از تهیه پرایمرهای اختصاصی با دو توالی برشی برای آنزیم¬های NheI و HindIII، ژن مورد نظر با روش PCR تکثیر یافت و جهت تعیین ترادف و هضم آنزیمی مناسب در وکتور pTZ۵۷R/T کلون گردید. پس از تعیین ترادف و اطمینان از صحت ژن مورد نظر، قطعه ژنی با انتهای چسبنده در وکتور بیانی pET۲۸a کلون و در سویه E.coli BL۲۱(DE۳) ترانسفورم گردید. پلاسمید نوترکیب با روش¬های هضم آنزیمی و تعیین ترادف ارزیابی شد. یافته¬ها: ژن LysA به طول kb ۳/۱ با توالی صحیح کلون گردید. هضم آنزیمی با موفقیت انجام شد بدین ترتیب که ژن LysA به طور کامل از پلاسمید جدا گردید. همسانه سازی با استفاده از SDS-PAGE تایید شد. بحث: در این مطالعه برای اولین بار بیان ژن آنزیم دی¬آمینوپیمیلات¬دکربوکسیلاز (۴,۱.۱.۲۰ EC) همسانه گردید و وکتور بیانی بررسی شد.

دوره ۳، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

تاثیر مخلوط پنج گونه باسیلوس‌ پروبیوتیکی در چهار سطح صفر (شاهد)، CFU/ml ۱۰۶×۱ (۱T)، CFU/ml ۱۰۷×۱ (۲T) و  CFU/ml ۱۰۸×۱ (۳T) در هر ۱۰۰ گرم غذا بر عملکرد رشد، مقاومت و بقای لارو ماهی قزل‌آلا (وزن ±۴۶۳ میلی‌گرم)  به مدت ۶۰ روز بررسی شد. نتایج بیانگر افزایش معنا‌دار (۰۵/۰p<) شاخص‌های رشد در همه تیمارهای نسبت به شاهد بود. رشد، ضریب تبدیل غذایی (FCR) و کارایی پروتئین (PER) در تیمار ۲T به‌طورمعنا‌داری بهتر از تیمار ۱T بود. پروبیوتیک تأثیر مثبت معنا‌داری (۰۵/۰p<) بر نرخ رشد ویژه (SGR)، نسبت وزن به‌دست آمده (RGR)، میانگین رشد روزانه(ADG)  و ضریب رشد حرارتی(TGC) داشت. همچنین، لاروها در تیمارهای پروبیوتیک مقاومت بیشتری را در برابر استرسpH  قلیایی، آمونیاک و دما نسبت به شاهد نشان دادند (۰۵/۰p<). اختلاف معناداری در pH اسیدی بین تیمارها و شاهد مشاهده نشد (۰۵/۰p³). نتیجه کلی بیانگر افزایش شاخص‌های رشد، کارایی تغذیه، مقاومت در برابر استرس‌ و بقا لارو ماهی قزل‌آلا با افزودن باسیلوس‌های پروبیوتیکی  می‌باشد.

دوره ۵، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف از این تحقیق بررسی تأثیر سینبیوسیس پربیوتیک فروکتوالیگوساکارید و باکتری‌های پروبیوتیک پدیوکوکوس اسیدی لاکتیسی و لاکتوکوکوس لاکتیسبر شاخص‏های رشد، فاکتورهای خونی و میکروبیوتای روده بچه ماهی سفید دریای خزر است. براساس کشت باکتری‌ها در شرایط آزمایشگاهی و تولید اسیدهای چرب کوتاه زنجیر سه تیمار با غلظت یکسان ۵/۰ درصد فروکتوالیگوساکارید به‌اضافه لاکتوکوس‏لاکتیس و پدیوکوکوس‏اسیدی‏لاکتیکی به‌ترتیب با غلظت ۱۰۱۰ و ۱۰۷ (تیمار اول) ، ۱۰۱۰ و۱۰۱۰ (تیمار دوم) و ۱۰۷ و ۱۰۱۰ (تیمار سوم) کلنی برگرم غذا انتخاب شد. ماهیان سفید با میانگین وزن (۰۲/۰± ۷۵/۰)گرم انتخاب و پس از دو هفته سازگاری با تراکم ۴۰۰ قطعه در تانک‏های فایبرگلاس با حجم آبگیری ۱۰۰۰ لیتر رهاسازی و ۶۰ روز پرورش یافتند. نتایج بررسی نشان داد شاخص وزن نهایی، ضریب تبدیل غذایی و ضریب رشد ویژه در تیمارهای مورد بررسی در مقایسه با تیمار شاهد به‌صورت معنا‏داری بهتر می‏باشد (۰۵/۰>p). در ضمن در تیمار ۱ وزن نهایی برابر ۶۷/۱ گرم، ضریب تبدیل غذایی به میزان ۲ و ضریب رشد ویژه با مقدار ۳۴/۱ به‌صورت معنا‌داری بهتر از سایر تیمارها بود. از نظر شاخص‏های خونی بین تیمارها اختلاف معنا‏داری مشاهده نشد، اما میزان ایمونوگلوبولین در تیمار ۱ با مقدار mg/ml ۳۳/۲۲ به‌صورت معنا‏داری بیشتر از سایر تیمارها است (۰۵/۰>p). تعداد باکتری‌های اسید لاکتیک نیز در تیمار ۱ با ۲/۵ و تیمار۳ با ۵ لگاریتم کلنی بر گرم به‌صورت معنا‏داری بیشتر از سایر تیمارها بود. نتایج این تحقیق نشان داد پروبیوتیک و پربیوتیک بررسی شده در این مطالعه می‏تواند اثر سینبیوسیس مطلوبی روی بچه ماهی سفید دریای خزر داشته باشد.

دوره ۵، شماره ۲۱ - ( پاییز ۱۳۸۷ )
چکیده

مطالعه میان‌رشته‌ای (Interdisciplinary study) که دردهه‌های اخیر در بسیاری از مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی جهان مورد توجه جدی قرار گرفته، رویکردی است که در آن، پژوهشگران با ایجاد تعامل بین رشته‌های گوناگونی و پل زدن میان دو یا چند رشته مختلف، می‌کوشند تا برای دستیابی به حل مسائل به الگوی مناسبی دست یابند.
هدف این مقاله آشنایی با رویکرد میان‌رشته‌ای و معرفی بعضی از گونه‌های پژوهشهای میان‌رشته‌ای است که با پژوهشهای ادبی مرتبط است. در این نوشتار، ضمن ارائه تعریف دقیقی از پژوهش میان‌رشته‌ای و بیان انواع آن در مطالعات ادبی، زمینه‌ها و علل گرایش به پژوهش میان‌رشته‌ای و مبانی این رویکرد مورد بررسی قرار می‌گیرد و نمونه‌هایی از آثاری معرفی و بررسی می‌شود که با چنین رویکردی به تحلیل متون ادب فارسی پرداخته‌اند. بررسیها نشان می‌دهد که در دهه اخیر، تحلیل متون ادب فارسی با استفاده از این رویکردها گسترش چشمگیری یافته و موجب توجه و بازخوانی آثار ادب فارسی با نگاهی تازه شده است.
 
 
سهیلا فرهنگی، معصومه باستانی خشک بیجاری،
دوره ۷، شماره ۲۵ - ( بهار ۱۳۹۳ )
چکیده

نشانه‏شناسی یکی از رویکردهای پژوهشی است که به بررسی و تحلیل نشانه‏ها و درک معانی نهفته در آن‏ها می‏پردازد. در این مقاله نگارندگان کوشیده‌اند نشانه‏های اجتماعی در رمان بیوتن، یکی از رمان‏های معاصر، را بررسی کنند. بیوتن، نوشته رضا امیرخانی، از داستان‌هایی‌ است که می‏توان جلوه‏هایی از هویت، فرهنگ، و آداب و رسوم اجتماعی را در آن به‌وضوح مشاهده کرد. این رمان مانند رمان‌های پسانوگرا ترکیبی از تخیل و واقعیت را به‌نمایش می‌گذارد. بخش زیادی از وقایع بیوتن در خارج از ایران می‌گذرد و تقابل فرهنگ و آداب اسلامی و ایرانی با فرهنگ غربی، و تقابل انسان‌ها با خود، با یکدیگر و با محیط زندگی در آن کاملاً مشهود است. ازاین‏رو، نشانه‏های مربوط به هویت، ازقبیل دین، خوراک، پوشاک، شغل و غیره، و همچنین نشانه‏های آداب معاشرت در رمان بیوتن ردیابی و تجزیه و تحلیل شده است. این پژوهش با روش توصیفی- تحلیلی انجام شده و بیانگر تنوع نشانه‏ها و توجه ویژه نویسنده به درون‌مایه اجتماعی، فرهنگ و اعتقادات است. تقابل فرهنگی میان شخصیت‌ها، توجه به جنبه‌های اعتقادی زندگی، بازتاب مسائل اجتماعی و بهره‌گیری از شیوه‌های گوناگون ارتباط کلامی و غیرکلامی در شخصیت‌پردازی‌های این رمان کاملاً نمایان است. نقش محوری دین، کاربرد فراوان آیات قرآنی، بحران هویت، و تمایز طبقات اجتماعی در پوشاک، خوراک، شغل و مسکن از مباحثی است که در این مقاله به آن‌ها پرداخته شده است.

دوره ۹، شماره ۲۰ - ( ویژه نامه پیاپی ۴۲- ۱۳۸۴ )
چکیده

در این مقاله، نتایج بررسی عوامل کلیدی مؤثر بر کاربرد فناوری اطلاعات در سازمانهای دولتی ایران با روش دلفی ارائه شده است. به این منظور ابتدا درباره فناوری اطلاعات توضیحی داده می‌شود و سپس با ارائه شواهدی از شکست و ناکامی در کاربرد این فناوری در سطح ایران و جهان، مسأله پژوهش تعریف خواهد شد. مرور پژوهشها و مطالعات پیشین در زمینه عوامل موفقیت و شکست کاربرد این فناوری در بخش دولتی و جمعبندی آنها، بخش بعدی مقاله را تشکیل می‌دهد. در ادامه، روش پژوهش بویژه روش دلفی تبیین و در پایان نیز یافته‌های این پژوهش، توصیف و تحلیل می‌شوند. براساس یافته‌های این پژوهش، اعضای پانل دلفی در مجموع ۳۷ عامل را در موفقیت و شکست کاربرد فناوری اطلاعات در سازمانهای دولتی ایران کلیدی تشخیص داده‌اند. لازم به ذکر است که به ۲۰ عامل از این عوامل در پژوهشها و مطالعات پیشین در بخش دولتی اشاره شده است و ۱۷ عامل دیگر را اعضای پانل ارائه کرده‌اند. این عوامل به شش دسته تقسیم شده‌اند. در پایان نیز محدودیتها و پیشنهادها ارائه می‌شوند.

دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۱۰- )
چکیده

در این پژوهش کنترل مستقیم گشتاور در نوعی محرکه پنج سطحی خازنی بر اساس جدول کلیدزنی ۲۴ قطاعی پیاده سازی شده است. در جدول ارائه شده مشکل فراجهش ولتاژ ناشی از بالا بودن dv/dt اعمال شده به استاتور در مقایسه با جدول کلیدزنی ۱۲ قطاعی کاهش یافته است. جدول ارائه شده ازتمامی بردارهای موجود در مبدل پنج سطحی کمک گرفته و در نتیجه انعطاف بیشتری نسبت به کارهای قبلی داشته و ریپل سرعت (گشتاور) را کاهش می دهد. شبیه سازی در سیمولینک این بهبود را تأیید می کند. این راهبرد برای نوعی محرکه پنج سطحی مقیاس کوچک توسط پردازنده TMS۳۲۰F۲۸۱۲ پیاده سازی و نتایج عملی در اینجا ارائه شده است.

دوره ۱۰، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۰ )
چکیده

در این پژوهش تاثیر مقادیر مختلف میکروپودر استخوان قزل­آلای رنگین کمان (غلظت­های ۵/۰، ۱ و ۲ درصد) بر کیفیت ماندگاری (میزان تشکیل ترکیبات ثانویه اکسیداسیون چربی، مجموع ترکیبات ازتۀ فرار، ظرفیت نگهداری آب، پارامترهای رنگی) و بافتی (شاخص­های سختی، جویدن، بهم­پیوستگی و میزان تاشدگی) ژل سوریمی تهیه شده از ماهی یال اسبی سربزرگ طی ۱۵ روز نگهداری در یخچال مورد بررسی قرار گرفت. افزودن میکرو پودر استخوان به ژل­های سوریمی تهیه شده از ماهیان مورد آزمایش سبب بهبود در برخی خواص ژل­های آن گردید. نتایج نشان داد که با افزایش مقادیر میکروپودر استخوان در ژل­های سوریمی، روند افزایشی شاخص تیوباربیتوریک اسید (بعنوان مهمترین شاخص بیانگر فساد پیشرفته ناشی از اکسیداسیون چربی) کاهش معنی­داری می­یابد که بیانگر اثر بازدارندگی میکروپودر در افزایش گسترش فساد چربی در سوریمی تهیه شده می باشد. از لحاظ پارامترهای رنگی، نتایج نشان داد که ژل­های کامابوکوی یال اسبی حاوی میکروپودر استخوان، دارای رنگ تیره­تری نسبت به شاهد بودند. در تستِ مربوط به آزمون تاشدگی (Folding Test)، ژل یال اسبیِ حاوی میکروپودر استخوان با غلظت ۲ درصد، بیشترین نمره را کسب کرد. در ویژگی های پروفایل بافت (شاخص های سختی، جویدن و بهم­پیوستگی) مشخص گردید که با افزایش مقادیر میکروپودر استخوان، خصوصیات بافتی در سوریمی تهیه شده، به طور معنی­داری بهبود یافته است (p<۰,۰۵). یافته­های حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که میکروپودر استخوان بدلیل تاثیر مثبت آن در عمده شاخص­های مورد بررسی، می­تواند به منظور بهبود خواص بافتی ژل سوریمی ماهی یال اسبی استفاده شود.

دوره ۱۰، شماره ۴۱ - ( ۹-۱۳۹۲ )
چکیده

ارتباط غیرکلامی از حوزه­های جدید مطالعاتی است که به بررسی و تجزیه و تحلیل پیامهایی می­پردازد که افراد با رفتارهای غیرزبانی مانند حالات چهره، تماس چشمی، حرکات بدن، وضعیت ظاهری و مصنوعات مورد استفاده، رفتارهای آوایی را منتقل می­کنند.    به دلیل اهمیت و ارزش رمان سووشون در ادبیات معاصر و مهارت سیمین دانشور در به‌کارگیری شیوه‌های روایی، در این پژوهش، رمان سووشون از دیدگاه عوامل ارتباط غیرکلامی تحلیل و نقد، و نشانه‌های غیرزبانی‌ شناسایی، طبقه‌بندی، معرفی و رمزگشایی می­شود که دانشور در روایتش از آنها استفاده کرده است.    بررسیها نشان می­دهد که دانشور در این رمان به روایت عوامل هردو گونه رفتار کلامی و غیرکلامی پرداخته است که این شیوه در باورپذیر کردن رویدادهای داستانی نقش مهمی دارد. در این داستان از میان رفتارهای غیر زبانی، رفتارهای چهره سهم بیشتری در انتقال پیامهای ارتباطی بر عهده دارد.

دوره ۱۱، شماره ۳ - ( ۵-۱۴۰۱ )
چکیده

 فناوری بایوفلاک به­عنوان یک سیستم پرورش برای کاهش اثرات زیست محیطی تولید ماهی در نظر گرفته می­شود. در مطالعه حاضر تاثیر نانوذرات زئولیت بر کیفیت آب، عملکرد رشد، آنزیم­های گوارشی و پاسخ ایمنی ماهی کپور معمولی (Cyprinus carpio) پرورش یافته در شرایط بایوفلاک مورد بررسی قرار گرفت. بچه ماهیان (وزن اولیه ۳۶/۰± ۹۹/۷ گرم) در ۴ تیمار تقسیم شدند و  با ۴ سطح از نانوذره زئولیت به­میزان ۰ (شاهد)، ۵۰، ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی­گرم در کیلوگرم جیره غذایی در سیستم بایوفلاک (NZ۱، NZ۲ و NZ۳) به­مدت ۶۰ روز تغذیه شدند. نسبت کربن به ازت (۱:۱۵) با استفاده از ساکارز تامین گردید. پارامترهای کیفیت آب مانند ترکیبات نیتروژنی در طول دوره آزمایش اندازه­گیری شد. پایان دوره آزمایش، بالاترین شاخص­های رشد و کمترین ضریب تبدیل غذایی در جیره ۵۰ میلی گرم در کیلوگرم (NZ۱) به دست آمد. فعالیت پروتئاز روده در تیمارهای NZ۱ و NZ۲ به­طور معنی ­داری بیشتر از سایر تیمارها بود، و بیشترین فعالیت لیپاز و آمیلاز مربوط به تیمار NZ۱ بود. جیره­های ۵۰ و ۱۰۰ نانوزئولیت در شرایط بایوفلاک به­طور قابل توجهی فعالیت سیستم ایمنی ماهی را افزایش دادند. مطالعه حاضر نشان می­دهد که مکمل غذایی با ۵۰ و ۱۰۰ میلی­گرم نانوذرات زئولیت در سیستم بایوفلاک به­طور قابل توجهی باعث افزایش عملکرد رشد، آنزیم­های گوارشی و پاسخ ایمنی در ماهی کپور معمولی در مخازن پرورش ماهی می ­شود.

دوره ۱۳، شماره ۱ - ( بهار و تابستان ۱۴۰۰ )
چکیده

هدف از این پژوهش، بررسیِ ظهور پدیده­ای نو در عرصۀ سیاست­ و مناسبات قدرت در ایران است. این پدیدۀ نو همانا ظهورِ نوعی از سیاست ­ورزی است که بنیادِ مشروعیتِ دعاوی و مطالبات خود را برمبنای «مردم» و خواست و ارادۀ آنان بنا می­ نهد. با واکاویِ تاریخ تحولات سیاسیِ ایران معاصر براساس آرای ارنستو لاکلائو در باب «امر سیاسی» و «سیاست مبتنی‌بر مردم» و به روش تحلیل گفتمان، به این نتیجه رسیدیم که به­ رغم تعدد جنبش ­ها، شورش ­ها و مقاومت ­ها در شهرها و روستاها در برابر حاکمان محلی و قدرت مرکزی، در «جنبش تنباکو» است که ما با نوعِ جدیدی از کردارِ سیاسی مواجه می­ شویم که خواست­ ها و مطالبات خود را به‌نام «مردم» و به نمایندگی از «مردم» طرح می­ کند.


دوره ۱۴، شماره ۳ - ( شماره ۳ پیاپی ۶۸- ۱۳۸۹ )
چکیده

هدف این تحقیق بررسی نقش سه متغیر استرس‌زا، یعنی ابهام نقش، تعارض نقش و اضافه‌بار نقش بر ‏میزان استفاده از سه تاکتیک اصلی مدیریت تأثی،ر یعنی خود شیرینی، جلب حمایت و ارعاب می‌باشد. ‏هم‌چنین اثر استفاده از این سه تاکتیک بر دو متغیر مهم شغلی، یعنی فشار شغلی و ارزیابی عملکرد ‏کارکنان بررسی شده ‌است. مدیریت تأثیر، زیرمجموعه‌ای از‌ رفتارهای سیاسی است که درطول آن ‏افراد تلاش می‌کنند تا تأثیراتی را که بر دیگران دارند کنترل و مدیریت کنند و در واقع، تصویر مورد ‏نظر از خود را در اذهان دیگران شکل داده و تصمیم‌گیری‌ها را به سمت منافع خود سوق دهند. ‏ این تحقیق پیشنهاد می‌کند که در واکنش به عوامل استرس‌زای نقش، تاکتیک‌های مرتبط مدیریت ‏تأثیر مورد استفاده قرار می‌گیرد و این تاکتیک‌ها به نوبه خود بر فشار شغلی ادراک شده کارکنان و ‏نیز بر ارزیابی عملکرد آنها به وسیله سرپرستشان اثرگذار است. جامعه آماری تحقیق کلیه کارمندان ‏ادارات آموزش و پرورش استان قم می‌باشد. روش تحقیق پیمایشی و از نوع همبستگی و به‌طور ‏مشخص مبتنی برمدل‌سازی معادلات ساختاری است. اجرای مدل معادلات ساختاری، پذیرفته شدن ‏اکثر فرضیه‌ها و معتبر بودن مدل مفهومی تحقیق را نشان می‌دهد.‏

دوره ۱۵، شماره ۳ - ( آبان- ۱۳۹۰ ۱۳۹۰ )
چکیده

بررسی تطبیقی امکان به کارگیری رهبری خدمتگزار در نظام بانکی از منظر مدیران و کارکنان علی اکبر فرهنگی۱،حسین دامغانیان۲، محمدرضا مهرگان۳، مجیدرضا داوری۴ ۱- استاد گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران ۲- دانشجوی دکتری گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهر ان، ایران ۳- دانشیار گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران ۴- دکتری گروه مدیریت دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران دریافت: ۲۳/۳/۸۹ پذیرش: ۴/۳/۹۰ چکیده هدف این مقاله، تعیین امکان یا عدم امکان به کارگیری رهبری خدمتگزار در بانک مسکن و مقایسه دیدگاه های مدیران و کارکنان شعب در این خصوص بر اساس شاخص های جو سازمانی است. روش تحقیق به کار رفته در این بررسی، بر حسب هدف، کاربردی؛ بر حسب نحوه گردآوری داده ها، توصیفی- تحلیلی و از نوع همبستگی است. مدیران و دیگر کارکنان شعب بانک مسکن در استان سمنان جامعه آماری این تحقیق را تشکیل می دهند. از این جامعه، نمونه ای به شیوه تصادفی طبقه ای انتخاب شده است. به کمک پرسشنامه ای که روایی و پایایی آن تأیید شد، داده های لازم گردآوری و به کمک آزمون های من ویت نی و دو جمله ای، بررسی های لازم روی فرضیه ها انجام شد. نتایج به دست آمده نشان می دهد که تفاوت معناداری بین دیدگاه های مدیران و دیگر کارکنان در ابعاد "رضایت از پاداش" و "رضایت از رویه ها " وجود دارد. از سوی دیگر به کارگیری رهبری خدمتگزار فقط بر اساس یکی از شاخص ها- رضایت از پاداش- امکان پذیر بوده و با توجه به دیگر شاخص ها- وضوح هدف، وضوح نقش و توافق بر روی رویه ها- در سازمان تحت مطالعه امکان پذیر نیست.

دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۸- )
چکیده

مبدل تمام پل متوالی (CHB) یکی از گزینه های مناسب برای تبدیل توان الکتریکی در مقیاس بزرگ است. با توجه به تعداد زیاد قطعات مورد استفاده در مبدل CHB، قابلیت اطمینان و عملکرد تحمل پذیر خطا از مسائل مهم این مبدل است. این مقاله یک طرح حفاظتی جدید در برابر خطای اتصال کوتاه نیمه هادی قدرت و یک راهبرد نو برای روش مدولاسیون پس از خطا با هدف حفظ عملکرد مبدل CHB در کاربرد جبرانساز سری سنکرون استاتیک (SSSC) ارائه می دهد. SSSC یک مبدل سری با خط انتقال است که جریان عبوری از آن را کنترل می کند. هر گونه عملکرد غیر طبیعی در SSSC، به عنوان یک مبدل سری، می تواند بر قابلیت اطمینان خط انتقال تاثیر جدی بگذارد. بنابراین پس از تشخیص سریع خطا، لازم است که اقدامات اصلاحی انجام شود تا عملکرد عادی مبدل تداوم یابد و در برخی موارد با کاهش ظرفیت مبدل از خاموش شدن غیر منتظره آن جلوگیری شود. طرح حفاظتی پیشنهادی در برابر خطای اتصال کوتاه نیمه هادی قدرت، می تواند خطا را در مدت زمان مناسب رفع کند، از طرفی راهبرد پیشنهادی برای روش مدولاسیون پس از خطا، تداوم عملکرد مبدل را تضمین می کند. راهبرد پیشنهادی در این مقاله، با به کار گیری روش های افزایش استفاده از باس DC، بر اساس روش مدولاسیون عرض پالس با جابجایی فاز، منجر به تولید جریان های متعادل در شبکه خواهد شد. علاوه بر این، کنترل جریان خط انتقال با استفاده از سلول های تمام پل سالم باقیمانده از مزایای راهکار پیشنهادی است. نتایج شبیه سازی اثربخشی روش ارائه شده را تائید می کند.

دوره ۱۷، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۹۳ )
چکیده

هدف:آمینوگلیکوزیدها از جمله آنتی‏بیوتیک‏های وسیع‏الطیف هستند که برای درمان عفونت‏های باکتریایی کاربرد دارد. اشریشیا کلی شایع‏ترین عامل عفونت مجاری ادراری است. مقاومت آنتی‏بیوتیکی اشریشیا کلی رو به افزایش است. غیر فعال‌سازی آنزیمی آنتی‏بیوتیک‏های خانواده آمینوگلیکوزید توسط آنزیم‏های تغییردهنده‌ آمینوگلیکوزیدها اصلی‌ترین مکانیسم مقاومت به این داروها در اشریشیا کلی است. هدف اصلی این مطالعه ارزیابی مولکولی حضور ژن رمز کننده ant(۲′′)-Ia در جدایه‏های اشریشیا کلی دارای حساسیت مانوزی (پیلی تیپ I و P) و تولید کننده همولیزین است. مواد و روش‏ها: پس از جمع‏آوری ۲۷۶ جدایه اشریشیا کلی از بیماران مراجعه کننده به مرکز قلب تهران، الگوی مقاومت جدایه‏ها نسبت به آنتی‌بیوتیک‌های جنتامیسین، توبرامایسین، کانامایسین، آمیکاسین و نتیل‌میسین به روش انتشار از دیسک و با رعایت اصول CLSI تعیین شد. برای بررسی حساسیت به مانوز از گلبول قرمز انسان و برای بررسی قدرت تولید همولیزین جدایه‏ها از محیط بلاد آگار حاوی خون گوسفند و انسان استفاده شد. DNA کروموزومی با کیت استخراج و PCR برای ژن ant(۲′′)-Ia انجام شد. نتایج: نتایج بررسی مقاومت آنتی‌بیوتیکی جدایه‏ها نشان داد که بیشترین میزان مقاومت در برابر توبرامایسین (۶۳/۲۴ درصد) بود. ۶ درصد از جدایه‌های مقاوم به‏طور همزمان قدرت تولید همولیزین را در دو محیط بلاد آگار حاوی خون گوسفند و انسان نشان دادند. ۱۴ درصد از جدایه‏های حساس به مانوز به‏طور همزمان قدرت آگلوتیناسیون را داشتند. ۶۳/۲۴ درصد از جدایه‏های اشریشیا کلی به توبرامایسین، ۱۸/۲۳ درصد به کانامایسین، ۰۱/۲۱ درصد به جنتامیسین،۱۵/۶ درصد به نتیل‌میسین و ۶۲/۳ درصد به آمیکاسین مقاوم بودند. در ۸۸/۴۷ درصد از جدایه‌های اشریشیا کلی ژن‌ (ant(۲′′)-Ia) شناسایی شد. نتیجه‏گیری: با توجه به شیوع بالای عفونت‏های مجاری ادراری توسط سویه‏های اشریشیا کلی پاتوژن دستگاه ادراری و افزایش بروز مقاومت آنتی‏بیوتیکی در این سویه‏ها، لازم است به‏صورت دوره‌ای میزان مقاومت بررسی شود تا بدین‏وسیله با انتخاب مناسب‌ترین گزینه‌ درمانی از افزایش روزافزون مقاومت آنتی‌بیوتیکی جلوگیری شود.

دوره ۱۸، شماره ۱۱۱ - ( اردیبهشت ۱۴۰۰ )
چکیده

نان نقش مهمی در تغذیه افراد به ویژه اقشار کم درآمد جامعه به عهده دارد. افزایش روز افزون تقاضا برای مصرف نانهای صنعتی، منجر به استفاده از روش­های متعددی جهت رفع کمبودهای موجود به خصوص کمبود مواد معدنی در این قبیل نان­ها شده است. مواد معدنی برای انجام فعالیت­های بیولوژیکی ضروری بوده و کمبود آن‏ها منجر به اختلالات فیزیولوژیکی متعدد در بدن انسان می­گردد. کنسانتره پروتئینی ماهی منبع غنی از مواد معدنی محسوب می­شود. در این پژوهش اثر استفاده از سطوح مختلف کنسانتره پروتئینی ماهی کپور نقره­ای (Silver Carp Protein Concentrate; SCPC)، ۰ (تیمار شاهد)، ۲، ۳ و ۴ درصد (به ترتیب تیمارهای A، B، C و D) بر پروفیل مواد معدنی نان تست شامل درشت مغذی­ها (Ca، P، K، Na، Mg) و ریز‏مغذی‏ها (Fe،Zn ، Cu، Mn) با استفاده از یک طرح کاملا تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که بیشترین و کمترین میزان کلسیم به ترتیب مربوط به تیمار D، ۴۴/۱۱۸ و تیمار شاهد، ۷۷/۴۵ میلی‏گرم در ۱۰۰ گرم نان بود. بیشترین و کمترین مقدار روی مربوط به تیمار D، ۷۷/۲ و تیمار B، ۸۴/۱ میلی­گرم در ۱۰۰ گرم نان بود. با افزودن SCPC میزان پتاسیم، سدیم، مس و منگنز در نان به صورت معنی‏داری افزایش یافت (P<۰/۰۵)، با این حال مقدار فسفر و منیزیم تغییری پیدا نکرد. لازم به ذکر است که هیچیک از شاخص‏های حسی در نان‏های غنی شده تحت تاثیر قرار نگرفت. در نتیجه­گیری کلی می‏توان اذعان داشت که با افزایش میزان SCPC در نان، مقدار اکثر مواد معدنی در آن به صورت چشمگیری افزایش یافت. تیمار D به دلیل دارا بودن بیشترین میزان ترکیبات معدنی مفید مورد نیاز بدن برای غنی­سازی نان و سایر مواد غذایی نظیر ماکارونی، بیسکوئیت و غیره پیشنهاد می­گردد. توصیه می‏شود که در آینده از SCPC در تولید نان­های صنعتی بیشتر استفاده به عمل آید.
 


دوره ۱۹، شماره ۵ - ( ۱۰-۱۳۹۸ )
چکیده

ستون‌های نزدیک به هم و تیرهای عمیقی که در محیط سیستم‌های لوله‌ای یکپارچه شده‌اند، در ساختمان­‌های بلند صلبیت و پایداری مناسبی تأمین می­‌کنند. استفاده از سیستم لوله‌­ای موجب کاهش قابل توجّه در مصالح مصرفی و فاصلۀ زیاد ستون­‌ها در فضای داخلیِ پلان است. موارد مزبور محبوبیت استفاده از این نوع سیستم سازه­‌ای را بالا ­برده است. امّا مهمترین مسأله در این نوع سیستم سازه­‌ای، بوجود آمدن تأخیر برشی، تحت اثر بارهای جانبی است. تأخیر برشی موجب توزیع غیریکنواخت تنش در ستون‌های پیرامونی سازه و به دنبال آن افزایش تغییر مکان­‌های سازه، محدود نمودنِ استفاده از حدّاکثر ظرفیتِ سازه و ایجاد اِعوِجاج کف‌­ها می­‌شود. محققان برای کاهش اثرات تأخیر برشی، روش­‌های مختلفی ارائه کرده­اند که هیچکدام قادر به حذف کامل اثرات تأخیر برشی نیستند. هدف تحقیق حاضر شامل شناخت نحوۀ اثرگذاری تأخیر برشی بر سازه­‌های لوله‌­ای و ارائه روشی جدید برای کاهش آن با در نظر گرفتن مسائل اقتصادی است. با توجّه به روند بوجود آمدن و نحوۀ تأثیر تأخیر برشی در سازه­‌های لوله­‌ای، روش  افزودن مهاربند به طبقاتی که دارای بیشرین اثرات تأخیر برشی هستند، برای کاهش اثرات تأخیر برشی ارائه شده است. روش پیشنهاد شده به همراه سیستم لوله­‌ای تحت اثر زلزله­‌های با سطوح عملکردی مختلف تحلیل شده و از نظر اهداف عملکردی بررسی شده‌­اند. در تمام تحلیل­‌ها و ارزیابی­‌های انجام شده در این پژوهش، عملکرد و رفتار سیستم‌­های پیشنهادی، بهتر از سازۀ لوله‌­ای بوده است. میزان کاهش تأخیر برشی در سازه پیشنهادی برای زلزله­‌های مختلف سطح شدید، بین ۱۴ تا ۴۲ درصد و برای زلزله­‌های مختلف سطح بهره‌برداری، ۳ تا ۳۵ درصد بوده است که نشان دهنده عملکرد مطلوب سازۀ پیشنهادی تحت اثر زلزله‌های با سطوح عملکردی مختلف است.


دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

در مطالعات اخیر باستان شناسی در حوضه دریاچه ارومیه، قلعه باری در غرب دریاچه شناسایی شد. این قلعه بر فراز ارتفاعات صعب‌العبور قرار گرفته و بقایای آن شامل دیوارهای مرتفع با چندین متر ضخامت و تاسیسات وابسته، وسعت محوطه، ساختارمستحکم، ضخامت و طول برج و بارو و دیگر ویژگی‌های قلعه نشان می‏دهد که در زمان آبادانی از اهمیت سوق الجیشی و استراتژیک خاصی برخوردار بوده و مردمان زیادی را در خود جای داده است. علاوه بر این بقایای معماری حصار خارجی و بنا های داخلی و و استحفاظی آن هنوز قابل شناسایی و پیگردی است. وجود قلعه زنبیل و قلعه اسماعیل آقا در نزدیکی باری دلیل خوبی بر حضور به‌نسبت گسترده اورارتوها در منطقه دارد. مطالعه قطعات سفالی و شیوه معماری نشان می‌دهد که این محوطه به نیمه اول قرن هفتم پ‌م تعلق دارد و این مصادف با زمانی است که اورارتوها ضعیف شده و ماناها در منطقه قدرت می‏گیرند و بر قلمرو خود می‏افزایند و تاسیساتی در منطقه ایجاد می‏کنند.

دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۶ )
چکیده

حوادث و بلایای طبیعی همواره تأثیرات مخربی بر سکونتگاه‌های انسانی وارد آورده و با تخریب ساختمان‌ها و زیرساخت‌ها، عوارض اقتصادی و اجتماعی بی‌شماری بر جوامع انسانی تحمیل می‌کنند. از جمله این پدیده‌های مخرب که از دیرباز فعالیت‌های بشری را تحت تأثیر قرار داده، پدیده زمین‌لغزش است که در نقاط زیادی از کره زمین خصوصاَ کشورهای کوهستانی مانند ایران خسارت‌های وسیعی به جوامع انسانی، مراتع و جنگل‌ها، خطوط ارتباطی، بناهای تاریخی و ... وارد کرده است. امروزه اطلاعات زیادی در مورد علت وقوع و آثار ریخت‌شناسی برخی از نمونه‌های بارز این پدیده در دست است. مطالعات مربوط به این لغزش‌ها بیشتر در پی توصیف ابعاد، آثار ریخت‌شناسی و عوامل مؤثر در رویداد آنها بوده است. کمتر کسی به تأثیر مخرب آن‌ها بر استقرارهای انسانی تأکید کرده و تاکنون ویژگی‌ها، مشخصات، عوامل رخداد و مخاطرات این پدیده که در لایه‌های باستانی یک استقرار انسانی به وقوع پیوسته باشد، مورد مطالعه قرار نگرفته است. پژوهش حاضر با تلفیق داده‌های باستان‌شناختی حاصل از دو فصل حفاری نجات‌بخشی تپه مهرعلی فارس واقع در استان فارس و مطالعات میان‌رشته‌ای مرتبط، به بررسی پدیده‌ای نادر از یک زمین‌لغزش باستانی می‌پردازد. نتایج حاصل از حفاری‌های باستان‌شناسی، شواهد زمین‌شناسی و نیز ریخت‌شناسی تپه گویای وقوع تغییراتی در لایه‌های باستانی است. دامنه جنوبی تپه که با شیب تندی (درحدود ۳۵ درجه) به رودخانه بالنگان می‌رسد، نشانگر رویداد یک زمین‌لغزش باستانی است که منجر به ترک استقرار در دوره‌ای از دوره‌های استقراری موجود در تپه شده است.

صفحه ۱ از ۱