جستجو در مقالات منتشر شده
۳ نتیجه برای عطری
دوره ۱۷، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۳ )
چکیده
هدف: از زمان شناسایی دو ژن پرنفوذ BRCA۱/۲ با وراثت بارز در دهه ۱۹۹۰ تاکنون ژنهای مختلفی شناسایی شدهاست که در مجموع حدود ۲۵ درصد اساس ژنتیکی سرطان پستان ارثی را توضیح میدهد و حداقل ۷۵ درصد آن همچنان ناشناخته باقی مانده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی وجود یا عدم وجود الگوی وراثتی مغلوب در این بیماری هتروژن است که احتمال وجود آن توسط برخی از محققین مطرح شده است. مواد و روشها: در این مطالعه از روش توالییابی اگزوم که جدیدترین روش مورد استفاده در شناسایی اساس ژنتیکی بیماریها است استفاده شد. همچنین نتایج توالییابی اگزوم با روش توالییابی سنگر تأیید شد. نتایج: در بررسی حاضر هیچگونه جهش هموزیگوتی در خانواده مورد بررسی شناسایی نشد اما یک حذف ۴ جفت بازی منجر به جهش تغییر چارچوب بهصورت هتروزیگوت در اگزون ۱۱ ژن BRCA۲ و همچنین یک چند شکلی تک نوکلئوتیدی هتروزیگوت در اگزون ۹ ژن STK۱۱ در خانواده مورد نظر تشخیص داده شد. نتیجهگیری: واریاسیون rs۸۰۳۵۹۳۵۲ که در این خانواده شناسایی شد یکی از جهشهای بیماریزای شایع در ژن BRCA۲ است که در پایگاه اطلاعاتی BIC گزارش شده است و قبلاً در گروههای نژادی مختلف از جمله قفقازی، هیسپانیک و چینی مشاهده شده است و از طریق این مطالعه برای اولین بار وجود آن در جمعیت ایرانی و تفکیک آن در سرطان پستان ارثی گزارش میشود.
دوره ۱۷، شماره ۸ - ( ۸-۱۳۹۶ )
چکیده
در این نگاشت نامه کنترل ردیابی برای هواپیمای عمود پرواز مورد بررسی قرار گرفته است. هدف کنترلی، ردیابی یک مسیر سه بعدی از پیش تعیین شده توسط هواپیما در حضور اغتشاشهای ثابت و نایقینی در ماتریس اینرسی است. با تکیه بر الگوریتم استخراج، کنترل دینامیک انتقالی و چرخشی از یکدیگر جدا میشوند. ابتدا یک کنترل کننده مجازی برای دینامیک انتقالی طراحی می گردد که جهت تراست مطلوب از روی آن استخراج می گردد. برای فائق آمدن بر زیر-تحریک بودن دینامیک انتقالی، در طراحی کنترلکننده مجازی از پیادهسازی یک سیستم کمکی و یک تخمینگر برای خنثی کردن اثر اغتشاش دینامیک انتقالی استفاده شده است. همچنین برای کراندار نگاهداشتن تخمین انجامگرفته از عملگر تصویر هموار بهره گرفته شده است. برای کنترل دینامیک چرخشی به طوری که جهت تراست مطلوب به دست آمده محقق گردد، از کنترل تطبیقی مد لغزنده استفاده شده است. ازآنجاییکه مقدار ماتریس اینرسی و کران اغتشاش دینامیک چرخشی معلوم نیست از ساختار تطبیقی در طراحی بهره گرفتهشده تا بهوسیله آن کرانهای نامعلوم تخمین زده شود. پایداری کنترلکننده ارائهشده با استفاده از تحلیل پایداری لیاپانوف اثبات شده است. در پایان نتایج شبیهسازی برای نشان دادن کارایی کنترلکننده معرفیشده
در مقاله ارائه گردیده است.
محمود فتوحی رودمعجنی، عاطفه عطری، مرتضی عنابستانی،
دوره ۱۸، شماره ۶۹ - ( بهار ۱۴۰۴ )
چکیده
مقالۀ حاضر تلاش دارد در مفهوم اصطلاح نوظهوری که در مجامع فارسیزبان، با عنوان ادبیات الکترونیک/دیجیتال شناخته میشود، کاوش کند و با مرور برخی ویژگیهای بنیادین آن، مانند «تعاملی بودن»، «چندرسانگی»، «وابستگی به محاسبات رایانشی» و «سختپیمایی و غیرخطیبودن»، شناختی ملموس از آن بهدست دهد. در دهههای اخیر، بهدلیل چارچوبهای نظریِ در حال تحول، تعریف ادبیات الکترونیک فرایندی پیچیده بوده است. مقالۀ حاضر سعی دارد با طرحریزی پنج دورۀ «مفاهیم اولیه و ظهور فرامتن (نیمۀ نخست ۱۹۹۰ ـ ۲۰۰۰)»، «سختپیمایی آرسِت و توجه به نقش تعامل (نیمۀ دوم ۱۹۹۰ ـ ۲۰۰۰)»، «کرشنباوم و مادیت متن الکترونیکی، هایلز و امر ادبی (۲۰۰۰ ـ ۲۰۱۰)»، «برجسته شدن روایتگری تعاملی و بازیمانندی (۲۰۱۰ ـ تاکنون)» و «چالش تعریف در دوران هوش مصنوعی» نگاهی تاریخی به تلاش محققان برجستۀ این حوزه داشته باشد و درنهایت تعریفی روشنگر از ادبیات الکترونیک ارائه دهد. از طرف دیگر، مقالۀ حاضر، در ترجمۀ اصطلاح «electronic literature»، با ذکر دلایل مختلفی ازجمله «کژتابی اصطلاح ادبیاتِ الکترونیک»، واژۀ «کُدَبیات» را به جای ترجمۀ تحتاللفظی «ادبیات الکترونیک» پیشنهاد میدهد.