جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای طاهریان


دوره ۱۳، شماره ۶ - ( بهمن و اسفند ۱۴۰۱ )
چکیده

شناخت دوسویۀ هوش هیجانی و اضطراب کلاس زبان خارجی نیاز به بررسی عمیق­تری برای کشف ماهیت گسترش و تعامل پیچیدۀ این دو عامل روان‌شناختی دارد. در این مطالعه با استفاده از پژوهش طولی به بررسی ماهیت توسعه و تعامل هوش هیجانی صفتی و اضطراب کلاس زبان خارجی در زبان­آموزان ایرانی پرداخته­ایم. بدین منظور، از روش منحنی­های رشد پنهان طولی برای تجزیه و تحلیل داده­ها استفاده شد.جمع­آوری داده­ها در مدت یک سال از زبان­آموزان ایرانی­ای که در مؤسسات خصوصی آموزش زبان مشغول به یادگیری زبان انگلیسی بودند، انجام شد. نتایج پژوهش نشان داد که میزان هوش هیجانی زبان­آموزان در مدت پژوهش افزایش و میزان اضطراب کلاس زبان خارجی آن­ها کاهش یافت. همچنین، در میزان رشد و توسعه دو متغیر تفاوت­های بین­فردی مشاهده شد. علاوه بر این، رابطۀ منفی و معناداری بین منحنی­های رشد اولیۀ دو متغیر و شیب منحنی­های رشد مشاهده شد. این ارتباط در ابتدا شروع مطالعه کم بود اما با گذشت زمان در طی یک سال این ارتباط قوی تر شد.  نتایج و دستاوردهای این پژوهش مورد بحث قرار گرفت.
قدرت قاسمی پور، منوچهر جوکار، زینب طاهریان،
دوره ۱۵، شماره ۶۰ - ( زمستان ۱۴۰۱ )
چکیده

تجربۀ زیسته اصطلاحی گسترده، مناقشه‏برانگیز و گاه مبهم است که در علوم مختلف مورد توجه پژوهشگران بوده‌ است. در حوزۀ مطالعات ادبی با آن‌که گاه جسته و گریخته اشاراتی به این مفهوم دیده می‌شود، اما تا کنون به‌طور جدی مورد توجه قرار نگرفته ‌است. بررسی تجربۀ زیسته و نقش آن در فرایند خلاقیت ادبی، در تببین مفاهیم شاعرانه بسیار اهمیت دارد، زیرا هم برای درک بهتر شعر راهگشاست و هم می‌تواند معیاری برای بررسی موفقیت و یا عدم موفقیت یک شعر یا دورۀ ادبی در اختیار ما قرار دهد. علاوه بر این مشترک ‌بودن تجربۀ زیستۀ خواننده و شاعر، می‌تواند به درک بیشتر و هم‌ذات‌پنداری خواننده با شعر کمک کند که همین امر راه را برای نقد خواننده‌محور از منظر تجربۀ زیسته، نیز هموار می‌کند. در این پژوهش با روش تحلیلی‌ ـ ‌انتقادی سعی شده است مفهوم تجربۀ زیسته و گونه‏های آن تبیین شود؛ سپس برای فهم دقیق‌تر نقش تجربۀ زیسته در فرایند خلاقیت ادبی، الگویی نظام‌مند برای آن تعریف و ترسیم شود. در همین راستا تجربۀ زیسته به انواعی ازقبیل تجربۀ زیستۀ شخصی، تجربۀ زیستۀ خاص و تجربۀ زیستۀ عام تقسیم شده است که هرکدام زیرمجموعه‌هایی دارد. یافته‏های این پژوهش علاوه بر تببین مفهوم تجربۀ زیسته و نقش آن در فرایند خلاقیت ادبی، نشان می‏دهد که تجربۀ زیسته یکی از عناصر بنیادینِ آثارِ ادبی و به‌ویژه شعر است که توجه به آن می‏تواند برای درک هستی شعر، چگونگی شکل‏گیری آن، منابع الهام شاعران و... مؤثر باشد.


دوره ۱۷، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۶ )
چکیده

خستگی یکی از مسائل مهم و تعیین کننده در عمر مفید قطعات و مکانیزم‌ها در صنایع مختلف می‌باشد. از آنجا که بارگذاری واقعی در طی مأموریت یک قطعه یا مکانیزم، به صورت نوسانی بوده و مقدار متوسط و دامنه آن مرتبا تغییر می‌‌کند، تعیین عمر مفید آن قطعه یا مکانیزم طی فرآیند تست بسیار پیچیده و دشوار خواهد بود. بنابراین نیاز است تا سیکل واقعی به سیکل قابل تست در آزمایشگاه معادل‌سازی شود. در تحقیق حاضر، ابتدا با استفاده از روش‌های موجود در معادل‌سازی سیکل خستگی، روابط معادل‌سازی بارگذاری خستگی بررسی شد. سپس درصد خطای این روابط برای دو ماده پر کاربرد در صنعت هوایی (آلومینیم ۷۰۷۵-T۶ و فولاد ۴۱۳۰) با بارگذاری بلوکی محاسبه گردید. مشخص شد که اگرچه در برخی موارد خطا ناچیز و قابل اغماض می‌باشد، اما در برخی دیگر درصد خطا زیاد و غیر قابل اغماض می‌باشد. پس از آن برای کاهش خطا، یک روش جدید برای تعیین تعداد سیکل‌های معادل در تست خستگی با معادل‌سازی بار واقعی و تبدیل آن به بار قابل اعمال در آزمایشگاه پیشنهاد گردید. در این معادل‌سازی، بارگذاری دامنه ثابت به گونه‌ای به دست آمد که میزان آسیب خستگی آن، برابر آسیب بارگذاری اصلی باشد. مشخص شد که رابطه جدید در مقایسه با روابط قبلی دارای دقت بسیار بالاتری می‌باشد. در نهایت با انجام تست‌های خستگی بر روی یک نمونه استاندارد مشخص گردید که روش جدید ارائه شده توانایی پیش‌بینی عمر خستگی را دارا می‌باشد و ماکزیمم خطا حدود ۵,۵ درصد می‌باشد.

صفحه ۱ از ۱