جستجو در مقالات منتشر شده


۴۳ نتیجه برای نوع مقاله:


دوره ۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

فضاهای شهری، نظیر خیابانها، میادین، بازارها و فضاهای باز از جمله مهمترین فضاها در بازتاب فرهنگ یک کشور و تأمین اجزاء و عناصر هویت آن هستند. کیفیت این فضاها بر نحوه انجام فعالیتها و میزان حضورپذیری آنها تأثیر گذار است. فضاهای شهری عرصه­ هایی برای تعاملات اجتماعی و فرهنگیِ مردمان هر جامعه هستند. زمینه سازی برای چنین عرصه هایی، نیازمند ایجاد تمهیدات کالبدی و عملکردی لازم است. هدف از این تحقیق ارائه راه­کارهایی برای مناسب سازی فضاهای شهری به منظور وقوع رخدادهای فرهنگی و جمعی می­باشد. برای انجام مطالعات میدانی محدوده بازار تهران انتخاب شد. انتخاب این محدوده به این دلیل بود که محدوده بازار تهران در بافت تاریخی و مرکزی شهر تهران واقع شده و از دیرباز محل آمد و شد مردمان و  تعاملات اجتماعی بوده و همچنین بستر تحولات متعدد در طول تاریخ شهر تهران است. این محدوده  جزء محدوده های هویت بخش شهر تهران نیز قلمداد می­شود. روش تحقیق این پژوهش تحلیلی- توصیفی و با استناد به اسناد تاریخی و مشاهدات میدانی می­باشد . در این تحقیق پس از مطالعات نظری و بدست آوردن چارچوب مفهومی،  به شناخت و تحلیل محدوده مطالعاتی از طریق انجام مشاهدات میدانیِ کارشناس محور اقدام شده است. در ادامه برای تحلیل داده های تحقیق از  جدول تحلیل سوات استفاده گردید. در پایان بر اساس تحلیل های جدول سوات اهداف عملیاتی ، راهبردها و راه­کارهای کالبدی و عملکردی برای تحقق هدف اصلی پژوهش (مناسب سازی محدوده مورد مطالعه، برای برگزاری مراسم فرهنگی و جمعی ) ارائه شدند . 

دوره ۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

این مطالعه تحلیل محتوای ۲۰ مقاله با عناوین مربوط به تأثیرات محیط محله و بر فعالیت بدنی اوقات فراغت در سالمندان در طول سال‌های ۲۰۱۷-۲۰۱۹ است. در این مطالعه دو نشریه را انتخاب شد. جستجوی اسناد در پایگاه‌های اطلاعاتی مختلف با استفاده از کلیدواژه‌های «سالمندان» و «فعالیت بدنی» و «محیط همسایگی» و «فعالیت بدنی اوقات فراغت» و جستجوی رابط‌هایی مانند «تأثیر محیط محله» انجام شد. در اوقات فراغت فعالیت بدنی در سالمندان». بیش از ۱۸ مقاله به زبان انگلیسی در ۳ سال گذشته مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج ارتباط بین متغیرهای محیطی و عملکرد فعالیت بدنی را نشان داد. تحلیل محتوای مقالات در بخش  فعالیت بدنی فراغتی بزرگسالان، پیاده‌روی برای ورزش (۷,۹۵%) و در بخش  محیطی، وجود امکانات تفریحی (۱۵.۹۰%)  را آشکارساخت. از آنجایی که بیشتر افراد مسن ترجیح می دهند در جای خود باشند، نیاز فزاینده‌ای به درک اینکه چگونه ویژگی‌های محیطی استقلال را در زندگی بعدی تسهیل یا محدود می‌کند، وجود دارد. لذا تعیین اینکه کدام ویژگی‌های محیط محله می‌تواند بر انواع مختلف فعالیت بدنی فراغتی در افراد مسن تأثیر می‌گذارد به عنوان شکاف تحقیقاتی شناسایی شد.
 

دوره ۱، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

گذران فراغت تحت تأثیر تحولات اقتصادی ـ اجتماعی و ارزش‌های جهانی یکی از دغدغه‌های افراد است. هدف از انجام این پژوهش تدوین روابط ساختاری فراغت جدی با قصد سفر و میانجی‌گری دل‌بستگی مکانی در میان زنان و مردان کوه‌پیمای کوه توچال تهران بود. روش تحقیق توصیفی ـ هم‌بستگی بود که به‌صورت میدانی اجرا شد. جامعۀ آماری پژوهش، گردشگران کوه‌پیمای کوه توچال است که سالانه حداقل دارای دوازده شب اقامت در سال را در اقامتگاه‌های این کوه داشتند. جهت تعیین حجم نمونه از نرم‌افزار PASS استفاده شد. درنهایت تعداد  ۲۷۵ نمونه در تحقیق شرکت کردند. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌های گولد و همکاران (۲۰۰۸)، رامکینسون و همکاران (۲۰۱۳) و ژانگ و همکاران (۲۰۱۶) استفاده شد. به‌منظور تجزیه‌و‌تحلیل داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم‌افزار اس.پی.اس.اس. نسخۀ ۲۵ و لیزرل نسخۀ ۸,۸ بهره گرفته شد. نتایج نشان داد دو متغیر فراغت جدی و دلبستگی مکانی به همراه هم قادر به پیش‌بینی تقریباً ۲۴ درصد تغییرپذیری متغیر وابسته یعنی قصد سفر هستند. بنابراین یکی از عوامل مهم برای افزایش قصد سفر افراد از انجام فعالیت فراغتی، دلبستگی‌ مکانی است. همچنین یافته‌ها نشان می‌دهد که هیچ تفاوتی میان زنان و مردان کوه‌پیمای کوه توچال از نظر نمرۀ فراغت‌ جدی، دلبستگی مکانی و قصد سفر وجود ندارد. 

دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

امروزه با توجه به شیوع ویروس کووید ۱۹ که عامل بیماری و مرگ و میر فراوان می‌باشد، الگوی زندگی مردم در شهرها تحت تأثیر این عامل قرار گرفته است. دراین راستا به منظور کنترل شیوع بیمارهای واگیردار و کاهش زیان‌های اقتصادی،  در این گزارش وب‌اپلیکیشن‌ها به عنوان ابزار هوشمند پشتیبانی شده توسط مدیریت شهری و ستاد مدیریت بحران در جهان ارائه می‌شوند. یکی از وب‌اپلیکیشن‌های موجود در این زمینه، وب‌اپلیکیشن (ADERSIM) دانشگاه یورک (کانادا) می‌باشد، که اطلاعات مکانی از شدت پراکنش بیماری کووید ۱۹ را در انطباق با اطلاعات شهری در اختیار شهروندان قرار می‌دهد و با این کار منجر به کاهش عبور و مرور و سطح فعالیت در شهرها شده است. نمونه مورد بررسی در ایران، وب‌اپلیکیشن نقشه همراه تهران (رایا) می‌باشد، که امکان دسترسی سریع‌تر شهروندان به اطلاعات مکانی را فراهم کرده است. در این پژوهش با مقایسه وب‌اپلیکیشن‌ جهانی موجود در این زمینه، جهت ارتقاء وب‌اپلیکیشن‌ رایا پیشنهاد می‌شود، با تلفیق نقشه‌های مبتنی بر سیستم اطلاعات جغرافیایی۲، استفاده از داده‌های سامانه خودارزیابی و ثبت بیماران کووید ۱۹، داده‌های دوربینهای‌ ترافیکی، داده‌های تلفن همراه، سیستم موقعیت‌یاب جهانی۳، اپلیکیشن ماسک و با افزودن لایه‌های نظیر: تغییرات کاربری و معابر، مناطق پرخطر و پناهگاه‌ها در جهت کاهش شیوع ویروس کووید ۱۹ به روزرسانی شود.


دوره ۱، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۹ )
چکیده

دنیای امروزی با انواع مختلفی از فراغتهای گوناگون احاطه شده است. پرطرفدارترین نوع فراغت دیجیتالی در ایران و در کل جهان انجام بازیهای ویدئوئی است. هدف اصلی این پژوهش تحلیل محدودیتها و انگیزههای گیمرها براساس مدل PCM است. جامعۀ آماری این پژوهش گیمرهای زیر سی سالی هستند که حداقل بین ۱ تا ۶ ساعت در هفته بازیهای ویدئوئی را به‌عنوان فراغت خود انجام میدهند. برای تجزیه‌وتحلیل دادهها از روشهای آمار توصیفی (شاخصهای آماری گرایش به مرکز و پراکندگی) و آمار استنباطی تحلیل واریانس یک‌طرفۀ آزمون t مستقل استفاده شد. نتایج نشان داد رابطۀ معناداری بین درک محدودیتها و جایگاه افراد در مدل PCM وجود دارد به این صورت که هرکدام از ابعاد محدودیت‌ها به‌شکل متفاوتی در مراحل مدل درک می‌شوند و در طبقات مختلف قدرت بازدارندگی متفاوتی را از خود نشان میدهند.

دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

آمارتیا سِن (۱۹۹۳) به‌عنوان مهم‌ترین نظریه‌پرداز معاصر در اقتصاد توسعه، قابلیت را به توانایی و استعداد شخص برای انجام فعالیت‌های مفید یا جهت به دست آوردن موقعیت‌ها و شرایط مناسب رفاهی و دستیابی به کارکردها می‌داند. تحقیقات نشان می‌دهد که قابلیت‌های انسانی نقشی مهم در بهبود عملکرد سازمان‌ها و نهادها ایفاء می‌نماید. ازآنجایی‌که محیط‌های ورزشی، محیط‌هایی پویا هستند که در آنها انسان نقش بسیار مهمی دارد، توسعه قابلیت‌ها و به‌تبع آن سرمایه‌های انسانی می‌تواند به بهبود شاخص‌های عملکردی در سطوح ملی و بین‌المللی منجر شود. در این مطالعه به این مسأله پرداخته شده است.

دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

شیوع بیماری ویروس کرونا، در سال ۲۰۱۹ آغاز شد. فقط در چند ماه، اکثر کشورها به شدت تحت تأثیر قرار گرفتند. بیش از ۲۰۰ کشور و منطقه در سراسر جهان تحت تأثیر کووید-۱۹، قرار گرفتند که در جهان تا ساعت ۹:۳۸ صبح،۶ ژانویه۲۰۲۱ (۱۷دی ماه ۱۳۹۹) ۸۴,۷۸۰,۱۷۱ مورد تایید شده اپیدمیکووید-۱۹ وجود داشته است،از این تعداد ۱,۸۵۳,۵۲۵مرگ توسط سازمان جهانی بهداشت گزارش شده است. در پاسخ به این اپیدمی، دولت‌های بسیاری از کشورها استراتژی‌های "محاصره جزئی" و "انزوای اجتماعی" را اعمال کردنند. تعطیلی مدارس در سراسر کشور یکی از مهمترین اقدامات سیاسی است که توسط دولت‌ها اتخاذ شد. گرچه انزوای اجتماعی و محدودیت‌های اجتماعی اقدامات موثری برای مقابله با شیوع ویروس کرونا است. اما، طولانی بودن مدت زمان انزوای اجتماعی، تأخیرهای مکرر در شروع مدرسه و یادگیری آنلاین، تهدید بزرگی برای برنامه های روزمره و همچنین سلامت جسمی و روانی کودکان و نوجوانان می باشد.کاهش در حرکت روزانه، باعث مشکلات سلامتی مانند اضافه وزن و چاقی خواهد شد.توجه به سطح فعالیت‌بدنی،کودکان و نوجوانان جهت رشد سالم و حفظ وزن مطلوب ضروری است.
 

دوره ۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۳۹۹ )
چکیده

اهداف: با ظهور «چرخش جابه‌جایی» و به‌تبع آن شکل‌گیری «پارادایم جدید جابه‌جایی»، جریان‌ها و شیوه‌های متنوع جابه‌جایی به‌مثابه کنش‌های بر سازنده تجارب زیسته متفاوت فردی و جمعی در نظر گرفته می‌شود که تجربه جدیدی از مفاهیم بیان‌شده را از خلال تجارب متحرک ممکن می‌کند. بااینکه دو دهه از ظهور این پارادایم جدید و این مسئله معرفت‌شناسانه در حوزه علوم اجتماعی می‌گذرد هنوز روش‌شناسی جامع و متناسب برای درک و فهم این تجارب زیسته متحرک ارائه نشده است. مقاله حاضر به دنبال بسط روش‌شناسی موجود برای فهم و درک این تجارب زیسته متحرک است؛ روش‌هایی که بتوانند به معانی نهفته در این تجارب متحرک دست پیدا کنند.
روش: این مقاله پس از بررسی این خلأ روش شناسانه، «خود مردم‌نگاری متحرک» را به‌مثابه روشی نو برای فهم این تجارب زیسته در حین حرکت تبیین و پیشنهاد می‌کند.
یافته: روش خودمردم نگاری متحرک به محققهای حوزه مطالعات شهری امکان فهم معناهای زیسته در کنش‌های جابه‌جایی در محیط‌های زندگی روزمره را از خلال تجربه زیسته خود و دیگران در چارچوب پارادایم جدید جابه‌جایی فراهم می‌کند.
نتیجه گیری: خود مردم نگاری که روشی نوظهور در مردم‌نگاری است و هدف آن فهم تجربه زندگی روزمره از خلال تجربه زیسته محقق است می تواند در ترکیب با روش های متحرک به روشی کارآمد در حوزه فهم تجربه های زیسته در جابه جایی های شهری در رشته های مطالعات شهری تبدیل شود.

دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

مواد و روش: با فروریختن معرفت‌شناختی و حرفه‌ای برنامه‌ریزی عقلانی-تکنوکراتیک، نظریه برنامه‌ریزی شهری ظرفیت نظری تازه‌ای برای در نظر گرفتن و تحلیل تحولات جامعه‌شناختی شهر و تأثیرات گفتمان‌های مختلف در شکل دادن به فضاهای شهری پیدا کرده است. بر پایه این درک پسامدرن از برنامه‌ریزی شهری ذیل یکی از میدان‌های استراتژیک جامعه‌شناسی ایرانی یعنی میدان «جنسیت و الهیات»، فضای شهری آماج دو دسته نیروهای اجتماعیِ زنانه و الهیات حکمرانی جنسیتی متناسب با آن قرار گرفته است.
هدف: این مقاله پس از مرور تحول مذکور در حوزه نظریه برنامه‌ریزی، خواهد کوشید که نظریه جامعه‌شناختی «زنانه شدن شهر» نعمت‌الله فاضلی را در زمینه گفتمان‌های الهیاتی حکمرانی فضای جنسیتی شهری پس از پیروزی انقلاب قرار دهد.
یافته‌ها: ازنظر الهیاتِ برنامه‌ریزی شهری به نظر می‌رسد که باید میان دو گفتمان «حجاب» (veiling) و «عفاف» (piety) درون رخداد انقلاب اسلامی ۵۷ تمایز قائل شد: گفتمان سنتی حجاب که به خانه‌نشین کردن زنان و تک جنسیتی کردن فضاهای عمومی نظر دارد و گفتمان انقلابی عفاف که از حضور زنان در عرصه عمومی و سلامت اخلاقی و عاری از تعرضات و ابژه‌سازی جنسی در روابط مدنی و پایاپای میان زن و مرد دفاع می‌کند.
نتیجه‌گیری: این دو گفتمان نتایج به‌کلی متفاوتی در برنامه‌ریزی فضاهای شهری پس از انقلاب بر جای نهاده که یکی از نمونه‌های مهم آن تفاوت میان حضور برابر زنان و مردان در «رواق امام خمینی» حرم مطهر رضوی در مقایسه با طرح کلی مستوری و حاشیه‌نشینی زنان در بخش سنتی حرم و معماری سنتی و معمول مساجد است که به‌خوبی بر رقابت میان دو گفتمان الهیاتی حجاب و عفاف در برنامه‌ریزی فضاهای شهری و مواجهه مثبت یا منفی با زنانه شدن محیط‌های شهری دلالت دارد.


دوره ۳، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۱ )
چکیده

اهداف: در سال‌های اخیر، مطالعه درباره‌ی مفاهیم تاب‌آوری در مناطق مختلف شهری در مقیاس‌های مختلف، توجه ویژه‌ای را به خود جلب کرده است، هرچند سطح و تعداد این مطالعات بسیار کم می‌باشد. به‌ویژه در شهر تهران که به یک باره از دوره سنت وارد دوره مدرن شده است این موضوع می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.
روش‌ها: در پژوهش کنونی ابتدا از طریق مطالعات کتابخانه‌ای در این زمینه، آیتم‌های مربوط به تاب‌آوری‌های کالبدی محیطی و اجتماعی در مجتمع‌های مسکونی،  استخراج گردید.  سپس در این مجتمع‌ها حالت‌های متعددی از این نوع تاب‌آوری‌ها وجود دارد که با مطالعه و طبقه‌بندی آن‌ها می‌تواند به میزان مطلوبیت این مجتمع‌ها دست یافت. نمونه موردی مورد مطالعه در این پژوهش، مجتمع مسکونی کوی نوبنیاد می‌باشد، زیرا بااینکه سال ساخت آن بالای آن، از محبوبیت بسیاری برخوردار است. این پژوهش با روش تفسیری و در قالب تحلیل کیفی و کمی صورت پذیرفته است.  پرسشنامه که در مورد سنجش میزان تاب‌آوری کالبدی-محیطی و اجتماعی میان ساکنین این مجتمع توزیع گردید. 
یافته‌ها: از یافته‌های این پژوهش می‌توان دریافت که مجتمع کوی نوبنیاد (برج‌های آ.اس.پ) علی‌رغم قدمت بالای آن، میزان تاب‌آوری متوسط تا زیاد دارند.
نتیجه‌گیری: با بررسی انجام شده، می‌توان الگوهای استفاده شده در این مجتمع را که باعث ماندگاری، محبوبیت و تاب‌آوری بالای آن شده، در طراحی مجتمع‌های مسکونی مدرن به کاربرد تا بتوانیم ساختمان‌های ماندگار داشته باشیم.

دوره ۳، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده



دوره ۴، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده



دوره ۵، شماره ۱ - ( ۴-۱۴۰۰ )
چکیده

پارامترهای فروشویی و بازیابی کنترل کننده­ی رهش سلنیم از لجن آندی مس سرچشمه بررسی و تعیین شد. لجن آندی مس در حین تولید مس کاتدی در ته سلول های الکترولیت تولید می­شود که از اجزای نامحلول آند در الکترولیت تشکیل شده است. لجن مس، حاوی مقادیر مختلفی از فلزات با ارزش مانند طلا، نقره، سلنیم و تلوریم، و سایر فلزات گران­بهای موجود در مس آندی است که به عنوان محصول جانبی فرایند تولید مس استخراج می­شوند. امروزه منبع اصلی تهیه­ی سلنیم رسوبات سولفوری مانند مس و نیکل می باشد. لجن آندی مس در حال حاضر تنها منبع تهیه سلنیم در دنیا است. لجن­ آندی مس ماده­ی ­خام برای تولید بیش از %۹۰ درصد سلنیم جهان و منبع اصلی تولید سلنیم است [۱-۳].در این پژوهش استخراج سلنیم از لجن آندی مس امکان­سنجی شده است. برای انجام این مهم از لیچینگ اسیدی بهره جسته شده است. در این مقاله تاثیر پارامترهای عملیاتی نظیر غلظت اسید، دما، زمان انجام فرایند و نسبت مایع به جامد بر بازیابی سلنیم از طریق لیچینگ لجن مس مورد بررسی قرار گرفت. شرایط بهینه­ی سرعت هم­زدن rpm۲۵۰و نسبت جامد به مایع ­(W/V) ۰۱/۰ برای زمان تماس­۶۰ دقیقه در دمای °C ۷۰ به­دست آمد. در شرایط بهینه­، بازده فروشویی سلنیم %۹۹ بود. داده­های ترمودینامیکی، نشان داد که مقادیر ΔH و ΔS هر دو مثبت می­باشد که نشان می­دهد که فرایند فروشویی در واقع گرماگیر و بی­نظم است در حالی که مقادیر منفی به دست آمده برای ΔG نشان می­دهد که فرایند انحلال سلنیم دارای ماهیت خودبه­خودی است.

دوره ۷، شماره ۱ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده



دوره ۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

  بعد از جنگ جهانی دوم، مفهوم انسانِ دیگر جایگاه تازهای در فلسفهی غرب پیدا کرد. مسئلهی مواجهیِ انسان با انسانی دیگر، منجر به طرح نظریه‌ی "دیگری" به مثابه "غیریت" شده است که سرانجام به امر اخلاقی منتهی می‌شود. در راستایِ این تغییراتِ اخلاقمحور، امانوئل لویناس واقعیتِ هستیِ دیگری را مطرح می‌کند و حضور و جایگاهش را در زندگی، هویت و احساسات ما گریز‌‌‌ناپذیر می‌داند. دراین پژوهش به تحلیل روابط عاطفی میان شخصیت‌های دو رمان «دو منظره» اثر غزاله علیزاده و « مادام بواری» اثر گوستاو فلوبر بر مبنای آرای فلسفی لویناس میپردازیم. این پژوهش را با بررسی مبانی فلسفی- نظری لویناس در باب مسئلهی "دیگری" آغاز میکنیم. در بخشهای بعدی خواهیم دید که یکی از درون‌مایه‌های اصلیِ آثار فلوبر و علیزاده، اهمیتِ جایگاهِ "دیگری" در روابط شخصیت‌هاست. سپس به مطالعهی وجوه مختلف مفهوم "دیگری" همچون "چهره"، "احساس مسئولیت" و "امر زنانگی" خواهیم پرداخت و در آخر با تحلیل این ابعاد در بازخوانی روابط میانِ شخصیت‌ها‎، نوشته‎ی خود را به اتمام میرسانیم. در مجموع، محور اصلی این پژوهش، شرح و بررسی چگونگی مواجهه‌ی شخصیت‌های این دو رمان، هریک در موقعیتِ زیست خود، با امرِ "دیگری" است. 


دوره ۸، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۲ )
چکیده



دوره ۸، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۱ )
چکیده



دوره ۹، شماره ۴ - ( ۹-۱۴۰۳ )
چکیده



دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده

خواص فیزیکی- شیمیایی منحصربه‌فرد مواد پلاسمونیک در مقیاس نانو توجه زیادی را در تولید ساختارهای هیبرید زیستی- نانویی به خود جلب کرده که در حسگری زیستی، تصویربرداری، تحویل و رهایش کنترل‌شده دارو کاربرد دارد. هدف این پژوهش ساخت نانومیله طلای عامل‌دارشده به‌منظور کاهش سمیت و افزایش میزان زیست‌سازگاری برای استفاده‌های بعدی به‌عنوان نانوسامانه حامل نوکلئیک‌اسید به سلول سرطانی بود. در این پژوهش، نانومیله طلا به روش رشد روی ذرات دانه ساخته و سطح آن به‌وسیله پلیمر پلی‌استایرن‌سولفونات (PSS) اصلاح شد. سپس به روش جابه‌جایی لیگاند از طریق اتصال Au-S به پپتید، عامل‌دار شد. صحت ساخت نانوسامانه توسط طیف‌سنجی فرابنفش- مرئی (Uv-Vis)، میکروسکوپ الکترونی عبوری (TEM) و اندازه‌گیری پتانسیل زتا مورد بررسی قرار گرفت. در پایان، مطالعه سمیت نانومیله عامل‌دارشده روی رده سلولی هلا به کمک روش MTT انجام شد. غلظت مناسب PSS و پپتید برای عامل‌دارکردن و افزایش زیست‌سازگاری نانومیله‌ها به‌ترتیب ۵۰میکرومولار و یک‌میلی‌مولار محاسبه شد که بالاترین غلظتی بود که موجب تجمع نانومیله‌ها و اختلال در مورفولوژی میله‌ای آنها نمی‌شد. اصلاح سطح نانومیله طلا با PSS و عامل‌دارکردن با پپتید به میزان قابل توجهی سبب افزایش زیست‌سازگاری آن شد. درصد زنده‌مانی سلول‌های هلا تیمارشده با نانوسامانه عامل‌دار در مقایسه با نانومیله‌های عامل‌دارنشده افزایش یافت؛ به‌طوری که غلظت ۵۰نانومولار نانوساختار عامل‌دار به‌عنوان LC۵۰ محاسبه شد در حالی که تنها کمتر از ۲۰% سلول‌های تیمارشده با غلظت مشابه از نانومیله عامل‌دارنشده، زنده ماندند. عامل‌دارکردن سطح نانومیله طلا با پپتید سبب افزایش زیست‌سازگاری آن شده و استفاده از این نانوسامانه به‌عنوان حامل در سلول‌های سرطانی را بهبود می‌بخشد.


دوره ۱۰، شماره ۳ - ( ۷-۱۴۰۱ )
چکیده



صفحه ۱ از ۳    
اولین
قبلی
۱